Шефът на ТАД Груп Иван Тодоров остава за постоянно в

...
Шефът на ТАД Груп Иван Тодоров остава за постоянно в
Коментари Харесай

Иван Тодоров остава за постоянно в ареста

Шефът на " ТАД Груп " Иван Тодоров остава за непрекъснато в ареста. Решението взе Апелативният профилиран углавен съд, който през вчерашния ден отсрочи решението си дали да промени наложената мярка за неотклонение " задържане под стража " и да пусне Тодоров на независимост за през днешния ден.

Той е упрекнат като подстрекател за осъществяване на киберпрестъплението против Национална агенция за приходите през юли месец, както и в управление на проведена незаконна група.

Вчера стана ясно, че Тодоров се снабди с още едно обвиняване - началник на проведена незаконна група. Според обвиняването, той е карал подчинените си да търсят накърнимост в разнообразни уеб сайтове, с цел да ги принуди да сключат контракти с неговата компания. Според отбраната обаче нито един от разпитаните очевидци не твърди, че е изнудван или принуждаван да заплати.

По време на днешното правосъдно съвещание магистратите счетоха, че жалбата на отбраната за измяна на наложената мярка за неотклонение " задържане под стража " е неоснователна с мотив, че Тодоров съзнателно е предиздвикал Кристиян Бойков да извърши закононарушение с приключване на данни от осведомителна система на Национална агенция за приходите. За това закононарушение законът планува от 5 до 15 година затвор.

Съдиите обявиха, че рационално може да се допусна, че повдигнатите обвинявания на Тодоров имат своята доказателствена обезпеченост за да сътвори ужас и боязън в популацията на страната. Твърденията на отбраната за игнориране на доказателствата са неоснователни. Апелативният профилиран углавен съд счете, че мярката за неотклонение " задържане под стража " би трябвало да бъде продължена с мотив, че има заплаха от бъдещо непозволено държания и деяние на обвинения.

Определението на съда е дефинитивно.

По думите на прокурор Даниела Ангелова решението на съда за непрекъснатия арест на Тодоров е било предстоящо.

Аргументите на държавното обвиняване са, че от събраните доказателства е станало видно, че обвиненият Иван Тодоров е бил началник на проведена незаконна група и подстрекател за осъществяване на киберпрестъплението против Национална агенция за приходите през юли месец.

По думите й всички доказателства, които следвало бъдат събрани са налице. От тях е станало ясно, че обвиненият е причинител на повдигнатите му обвинявания, разясни прокурор Ангелова. От по кое време обаче е образувана проведена незаконна група не стана ясно.

Припомняме, на 30 юли шефът на " ТАД Груп " беше арестуван на летище " София ". Той беше разгласен за търсене с европейска заповед за арест, в границите на досъдебното произвеждане, което се води против него, комерсиалния шеф на компанията и служителя ѝ Кристиян Бойков във връзка приключването на персонални данни от Националната организация за приходите.

В средата на юли месец стана ясно, че от базата данни на Национална агенция за приходите са източени персонални данни на над 5 милиона български жители. Течът на данни провокира инспекция на Комисията за отбрана на персоналните данни, която приключи с решение за санкция от 5.1 млн.лв. От Национална агенция за приходите обаче обявиха, че ще апелират решението. Вчера по време на чуването на шефа на КЗЛД във краткотрайната отраслова парламентарна комисия стана ясно, че системите за отбрана на данните на Национална агенция за приходите не са обновявани повече от 10 години. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР