Шефът на „ТАД Груп“ Иван Тодоров е натопен. Това заяви

...
Шефът на „ТАД Груп“ Иван Тодоров е натопен. Това заяви
Коментари Харесай

Адвокатът на шефа на "ТАД Груп" сипе заплахи срещу България

Шефът на „ ТАД Груп “ Иван Тодоров е натопен. Това съобщи в утринния блок на bTV юристът на Тодоров – Георги Стефанов.

„ За мен не е ясно за какво единствено Иван Тодоров остава в ареста. Срещу него има минимум доказателства “, уточни той.

Според него, клиентът му е натопен, евентуално от някой, който желае да закрие „ ТАД Груп “ или от конкурентни компании.

Кристиян Бойков се разпитва за информация кой стои зад действието – офанзивата по Национална агенция за приходите, разясни юристът.

„ Много хора са прониквали в Национална агенция за приходите във времето. Очевидно това не е ставало със специфичен програмен продукт, а с администраторски акаунт, всеки възпитаник може да го направи “, съобщи той.

„ Има ясни данни, че в случай че има пробив в Национална агенция за приходите, той не е осъществен от тези три лица “, сподели той във връзка с тримата чиновници на „ ТАД Груп “, които бяха задържани.

„ Ние не се тормозим от разпита на Кристиян Бойков, в противен случай, ние държим той да бъде разпитан “, акцентира юристът. Засега няма разнобой в ползите на Бойков и Тодоров. Въпреки това връзката с Бойков върви през юриста му.

По думите на Георги Стефанов, няма доказателства Кристиян Бойков да е отговорен.

Той уточни още, че той и Иван Тодоров приготвят иск до съда в Страсбург. Според тях е нарушена презумпцията на невиновност.

„ Иван Тодоров се усеща като всеки в ареста, който незаслужено е там “, сподели Стефанов.

Той заяви още, че фирмата-майка „ ТАД Груп “ със седалище в Щатите е подготвила дело за арбитраж в Лондон против България, тъй като съгласно тях от изнесената информация за следствието на офанзивата нас Национална агенция за приходите страда целият бранд.

„ Като стойност не значи малко. Става дума за шестцифрени, може би седемцифрени суми “, съобщи юристът. „ Естествено, че ще бъдат платени от страната България “, добави той.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР