Шефът на СЗО Тедрос Адханом Гебрейесус свърши добра работа и

...
Шефът на СЗО Тедрос Адханом Гебрейесус свърши добра работа и
Коментари Харесай

Китай хвали шефа на СЗО и съветва САЩ да спре политическия си вирус

Шефът на СЗО Тедрос Адханом Гебрейесус свърши добра работа и страните, които имат чест ще поддържат организацията , съобщи в неделя водещият посланик на китайското държавно управление Ван И, оповестява " Ройтерс ".

Съединени американски щати би трябвало да спрат да губят време в коронавирусна война, а да работят с Китай против вируса и да спрат с разпространението на неистини и да нападат страната.

Той изрази дълбоките си благосклонности към Съединените щати за пандемията , където се чака смъртните случаи да надвиши 100 000 през идващите дни, най-големият брой от всички страни по света.
 Сенатът на Съединени американски щати ще санкционира банки, които работят с Китай
Сенатът на Съединени американски щати ще санкционира банки, които работят с Китай

Причината е новото законодателство на Пекин за Хонконг

Ван И съобщи и че новото китайско законодателство за Хонконг няма да окаже въздействие върху свободите или правата на града или ползите на задграничните компании . Вместо да се тормози повече, хората би трябвало да бъдат по-уверени в стабилността на Хонконг.

" За страдание, с изключение на вилнеещия ковид, в Съединени американски щати се популяризира и политически вирус . Този политически вирус употребява всяка опция да нападна и замазва Китай. Някои политици подценяват най-основните обстоятелства и измислят прекалено много неистини за Китай и измислят прекалено много конспирации ", добави той.

" Искам да кажа тук: Не губете повече скъпо време и не подценявайте живота . Това, което Китай и Съединените щати би трябвало да създадат най-вече, е първо да се учат един от различен и да споделят своя опит в битката против епидемията и да оказват помощ на всяка страна да се бори с нея. "

Китай и Съединените щати също би трябвало да стартират да координират макрополитиките за своите стопански системи, както и за международната стопанска система , добави той.

Китай остава подготвен да работи със Съединените щати в дух на съдействие и взаимно почитание . " Китай постоянно се е застъпвал, че най-голямата разрастваща се страна в света и най-голямата развита страна и двете носим огромна отговорност за международния мир и развиване. Китай и Съединените щати печелят от съдействие и губят от борба ", изясни Ван И.

" Китай през днешния ден не е Китай преди 100 година, нито светът е както тогава ", добави той.
 Помпео изясни на Китай, че дължи 9 трилиона $ вреди на света
Помпео изясни на Китай, че дължи 9 трилиона $ вреди на света

В тази цена са и 90 000 починали, и повече от 36 млн. безработни в Съединени американски щати

" Ако желаете да нарушавате суверенитета и достолепието на Китай с безразборни правосъдни производства и принудително да крадете плодовете на упорития труд на китайския народ , опасявам се, че т ова е единствено фикция и вие единствено ще се унижите ", разяснява външният министър на Китай.

" Пред лицето на безпричинно нахлуване и дискредитиране от избрани страни , двете страни Русия и Китай се поддържат взаимно , застават за правдивост, стават непревземаема цитадела против политическия вирус , което показва високо равнище на стратегическо съдействие сред Китай и Руската федерация ", сподели той, представен от ТАСС.

" Убеден съм , че до момента в който Русия и Китай стоят един до друг , стабилността на международния мир , интернационалната безпристрастност и справедливостта са под надеждна отбрана ", заключи Ван И.

Съединени американски щати упрекват Китай в прикриването на информация за произхода на вируса и степента на епидемията. Миналата седмица американският президент Доналд Тръмп съобщи, че Китай би трябвало да носи отговорност за разпространяването на ковид по света .
 Преследван от 120-годишен призрак, Китай се бори с съвременна блокада
Преследван от 120-годишен призрак, Китай се бори с съвременна блокада

Старият Съюз на осемте народи още веднъж обкръжава Поднебесната империя
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР