Шефът на Световната здравна организация(СЗО) Тедрос Аданом Гебрейесус каза, че

...
Шефът на Световната здравна организация(СЗО) Тедрос Аданом Гебрейесус каза, че
Коментари Харесай

СЗО: За две седмици по 100 000 нови случая на коронавирус на ден в света

Шефът на Световната здравна организация(СЗО) Тедрос Аданом Гебрейесус сподели, че през последните две седмици в света всеки ден са регистрирани повече от 100 000 доказани случаи на ковид, най-вече в Съединени американски щати и Южна Азия.
Той предложи на страните, които попречиха на разпространяването на вируса, да бъдат готови за повторна поява на повишен брой случаи.
Тедрос също уточни новата поредност от случаи в Пекин, който повече от 50 дни беше без нови случаи на COVID-19, и сподели, че произходът на новата поредност от случаи се проверява, оповестяват американските медии.
Майкъл Райън, шефът за изключителни обстановки на СЗО, съобщи, че здравната организация на Организация на обединените нации е предложила спомагателна помощ на китайските управляващи и че СЗО може да ускори своя екип в Китай през идващите дни, до момента в който следствието напредва.
Тедрос означи, че са били нужни два месеца, с цел да доближат първите 100 000 обявени случая и в този момент това е дневната норма. Близо три четвърти от новите случаи идват от 10 страни всеки ден, най-вече от Южна Азия и Америка, сподели той.
Вижте още:
НА ЖИВО: Последна информация и всичко за ковид, 16 юни
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР