Шефът на столичното 1-во РУП Иво Величков се раздели с

...
Шефът на столичното 1-во РУП Иво Величков се раздели с
Коментари Харесай

Шефът на столичното 1-во РПУ аут за арестуваните деца художници

Шефът на столичното 1-во РУП Иво Величков се раздели с поста си след абсурда с задържаните деца.

Той се е сбогувал с сътрудниците си още в края на работния ден в петък, споделят негови сътрудници пред " Телеграф ".

Официално от Министерство на вътрешните работи оповестиха още преди няколко дни, че той е подал заявление, само че не прецизираха с какво наличие, като е поел отговорност за случая със арестуваните малолетни.

Припомняме ви, че децата бяха оставени зад решетките за часове, без да им разрешат да кажат на родителите.

След случая се провежда огромен митинг, на който хората желаеха оставки в Министерство на вътрешните работи, Столична дирекция на вътрешните работи и 1-во РУП.

Вътрешният министър Бойко Рашков пък разгласи, че праща целия състав на Министерство на вътрешните работи на курсове за образование по какъв начин да се държат при арест и какви са правата на жителите, които стартираха през вчерашния ден.

На така наречен неделено учебно заведение, както към този момент ченгетата кръстиха образованието, ще преминат всички чиновници от оперативните дежурни елементи, проверяващите служители на реда, чиновниците от Детска педагогическа стая, както и други чиновници с полицейски пълномощия.

Ректорът на Академията на Министерство на вътрешните работи доцент доктор Руси Янев откри първия ексклузивен двудневен курс на тематика " Усъвършенстване използването на полицейски пълномощия при работа с малолетни и малолетни ".

Първата група от възпитаници в униформа бяха 60 чиновници на Столична дирекция на вътрешните работи. Доц. Янев изясни, че след края на двудневния курс те ще имат 10-дневен интервал, в който да се приготвят за изпит тест за инспекция на усвоените в курса познания.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР