Шефът на Софийския районен съд (СРС) Александър Ангелов настоява за

...
Шефът на Софийския районен съд (СРС) Александър Ангелов настоява за
Коментари Харесай

Шеф на съд иска по-строги наказания за агресия срещу призовкари

Шефът на Софийския областен съд (СРС) Александър Ангелов упорства за по-строги санкции за експанзия против призовкари. Поводът е атакуван и обичай чиновник на съда. Призовкарят е обичай преди десетина дни при опит да връчи правосъдни бумаги.

" Същият е посетил адрес за връчване на правосъдни бумаги, при което му е нанесен побой с ритници и юмруци извънредно в региона на главата – лицето, слепоочията и тила, което е осъществено от лице, изразило противоречие да получи книжата, в съучастничество с най-малко още две лица ", написа Ангелов.

В СРС работят към 100 призовкари, които постоянно се сблъскват с експанзия, твърди ръководителят на съда. Затова той предлага Висшият правосъден съвет да му спомага за иницииране на промени в Наказателния кодекс.

Според Ангелов призовкарите би трябвало да бъдат приравнени на съдиите, прокурорите, служителите на реда, лекарите, учителите и другите държавни чиновници, похищенията против които се санкционират по-тежко. Съдията желае длъжността на призовкарите да попада в текстовете за ликвидиране и телесна щета, което автоматизирано ще води до по-тежки присъди за подобен вид закононарушения.


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР