Шефът на секретариата на британското правителство Деймиън Грийн – най-висшия

...
Шефът на секретариата на британското правителство Деймиън Грийн – най-висшия
Коментари Харесай

Порно срина кариерата на дясната ръка на Тереза Мей

Шефът на секретариата на английското държавно управление Деймиън Грийн – най-висшия пост след този на премиера Тереза Мей, подаде оставка по нейно искане. То беше отправено, откакто следствие заключи, че Грийн е нарушил етичния кодекс за държание на министрите, предадоха Ройтерс и ДПА, представени от " Монитор ".

Разследването установи, че той е дал погрешни пояснения по отношение на откритите от полицията през 2008 година нецензурен материали в компютъра в парламентарния му офис. Самият той тогава отхвърли обвиняванията и сподели, че е жертва на „ политическа инсинуация”.

Оставката на един от най-доверените хора на Мей в кабинета, който ѝ помагаше да сдобри надълбоко разграничената Консервативна партия, е сериозен удар за нея, отбелязва Ройтерс.
61-годишният Грийн бе назначен след неубедителното показване на торите в предварителните парламентарни избори през юни, на които партията изгуби безспорното си болшинство в Камарата на общините.

Грийн – остарял другар на Мей, бе призован под знамената да стабилизира нейното водачество и да даде отпор на нейните съперници вътре в партията, които желаеха тя да се отдръпна.
„ Съжалявам, че ми бе поискана оставката от държавното управление поради нарушавания на министерския кодекс, за което се извинявам”, показва Грийн с писмо до Мей, поднасяйки оставката си.

Той прибавя, че не е свалял и не е разглеждал нецензурен материали на парламентарните си компютри.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР