Шефът на Руската антидопингова агенция (РУСАДА) Юрий Ганус обяви, че

...
Шефът на Руската антидопингова агенция (РУСАДА) Юрий Ганус обяви, че
Коментари Харесай

Руската атлетика не работи да изчисти името си, обяви шефът на антидопинговата агенция

Шефът на Руската антидопингова организация (РУСАДА) Юрий Ганус разгласи, че лекоатлетическата федерация на страната, която е със спрени права, не прави задоволително, с цел да изкорени културата на допинг. Според него актуалните старания няма да оказват помощ тя да бъде възобновена от Международната федерация по лека атлетика (IAAF).

Руската атлетика е със срепни права от 2015 година, откакто беше разкрита скица за систематичен допинг. В началото на юни IAAF реши да не приключва наказването на Русия, като едвам през септември ще се организира ново съвещание.

" Достатъчно с обществените изяви. В последните години опитахме да покажем какъв брой велика е съветската атлетика и самата федерация. На всички обаче е ясно, че при актуалната обстановка тази федерация няма да бъде възобновена. Това ще се промени с ежедневна работа и връзка със състезателите ", сподели Ганус на конференция.

Той прикани за уволняване на високопоставените членове на съветската федерация. Според него напъните им не са довели до нищо.

В началото на месеца " Ройтерс " разкри по какъв начин двама осъдени треньори и един лекат не престават да работят с лекоатлети.

През септември WADA възвърне правата на РУСАДА при няколко условия, най-важното от които беше обезпечаване на достъп до данните на московската лаборатория. Решението провокира остри рецензии против Световната антидопингова организация, само че тя се отбрани, като посочи, че е съумяла да накара Русия да направи това, което е желано от нея.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Допингът и Русия (274)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР