Шефът на Регионалната дирекция на горите София и шефът на

...
Шефът на Регионалната дирекция на горите София и шефът на
Коментари Харесай

Разбиха организирана престъпна група за незаконна сеч

Шефът на Регионалната дирекция на горите София и шефът на горското в Своге за арестувани за противозаконна сеч и търговия с дървесина. Те двамата са основали и управлявали проведена незаконна група за противозаконна сеч. Общо арестуваните са петима. Само за първите 8 месеца облагата на бандата е била 1 милион и 200 хиляди лв., настояват от Спецпрокуратурата.

Според проверяващите групата е работила от началото на 2014 година, като е осъществявала противозаконната сеч даже в предпазени региони. По време на обиските са открити и огромни количества оръжие и муниции. Установено е, че обвинените са стреляли по домове на хора, които са подавали сигнали за противозаконната сеч.

От прокуратурата настояват още, че двамата шефове от горското са манипулирали актове за открити нарушавания. За противозаконната си активност са наемали хора с невисок обществен статус.
Ангел Кънев, прокурор в Специализираната прокуратура: Същата група извънредно жестоко и по високомерен метод отстранява конкуренцията и в законната и в противозаконната част от сегмента на активност. Събрани са доказателства и има повдигнати обвинявания за осъществени умишлени палежи на коли на лица, които са се опитвали да подадат по законен метод сигнал против незаконната им активност.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР