Шефът на реферите Йордан Сталев оповести, че всички членове на

...
Шефът на реферите Йордан Сталев оповести, че всички членове на
Коментари Харесай

Цялата Съдийска комисия към БФС минала на разпит

Шефът на реферите Йордан Сталев оповести, че всички членове на Съдииската комисия към БФС са били поканени на диалог минал като разпит.
" Всичко мина обикновено и няма от какво да се тормозя, само че не искам да разясня тематиката на разпита ", съобщи Сталев пред dsport.bg.

Той не пожела да разяснява каква е била съответната тематика на разпита в ГДБОП, само че разкри, че и други от футболния съюз са били привикани за диалози, без да прецизира кои са тези хора.

Сталев смята, че всичко е минало в границите на естественото и, че не отговоря на истината появилата се информация, че са били задържани, както той, по този начин и други членове на Съдийската комисия.

Сталев добави още, че не е видял измежду привиканите да има настоящи съдии.

Йордан Сталев получил персонално от Борислав Михайлов цялостната власт в съдийството. " Ти правиш ранглистите, ти правиш нарядите, всичко ", му споделил Михайлов още в първите дни на новия ръководител, написа " Новспорт ". Този уебсайт се управлява от гългогодишния интернационален тъчрефер Веселин Мишев.

Получената власт дала голямо самочувствие на пловдивчанина. Той правил безусловно каквото си изиска - назначавал непрестанно едни и същи съдии, макар грешките им, пускал рефери да свирят на тимове от родния им град, слагал непрекъснато едни и същи арбитри на избрани тимове.

На няколко пъти рефери, позволили съществени неточности, незабавно получаваха дежурства, което докара до съществено напрежение в гилдията. Защото пък други, за същото бяха наказвани с изваждане от нарядите за 4, 6 и даже 10 кръга...

Говори се, че нарядите са били дотолкоз " засекретени ", че останалите членове на Съдийската комисия, измежду които авторитетни фигури като Георги Йорданов, Иван Вълчев, Костадин Стоичков и другите, са ги научавали от медиите.

Йордан Сталев, той без подозрение е всестранно развита персона. Защото с изключение на всичко друго, управлява и личен футболен клуб - Сокол (Марково). На мачовете му се случват чутовни неща... Така да вземем за пример в Асеновград Сталев и съдиите едвам се измъкнаха от озверелите почитатели на домакините в мач за купата. Малко по-късно от ситуацията и реферите в китното Марково проплака сериозен клуб като Розова котловина, още повече, че домакините осуетиха директно лъчение на дуела по малкия екран.

При юношеските мачове на Сокол ситуацията е почти същото, а предходната пролет поради скандално съдийство в мач с Берое се стигна до всеобщо меле сред родители, футболисти и рефери. В пловдивско се приказва, че няколко президенти на тимове от Югоизточната " В " група са подготвени да се откажат поради съдийството. Подобно е ситуацията и на други места в страната, пишат сътрудниците.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР