Шефът на Ред Бул Кристиан Хорнер се опасява, че битката

...
Шефът на Ред Бул Кристиан Хорнер се опасява, че битката
Коментари Харесай

Шефът на Ред Бул се опасява, че битката за титлата във Ф1 може да бъде решена в съда

Шефът на Ред Бул Кристиан Хорнер се притеснява, че борбата за купата във Формула 1 през 2022 година може да бъде "решена в съдилищата " поради световната инфлация и ограничаването на бюджета за сезона.

10-е тима имат годишен оптимален бюджет от 119 милиона евро (145.8 милиона долара) за сезонa, само че на фона на възходящите разноски по целия свят, някои упорстват за нарастване, в това число Ред Бул, Ферари и Мерцедес. Други, като Астън Мартин, не са съгласни, което води до сложна обстановка за длъжностните лица от Формула 1 по отношение на това какъв метод да подхващат, само че Хорнер продължи да упорства за нарастване на бюджета, предупреждавайки, че борбата за купата може да бъде решена в съда.

"Начинът, по който проектирате болида си е във вашия надзор. Това е нещо, което вие, дружно с вашия екип дизайнери, създавате. Вие контролирате личната си орис ", сподели той пред „ Sky Sports “.

"Това, което виждаме в света сега, е друго. Ние не направляваме инфлационните разноски, които засягат семействата по света. Във Англия виждаме планирана инфлация от 11 %. Това е директен резултат върху личния състав, върху материалите, върху електричеството, върху стоките, върху доставките на части. Мисля, че в действителност е форсмажорна обстановка, с която ФИА би трябвало да се оправи ", добави Хорнер.

"Вероятно към 50 % от тимовете ще нарушат лимита в края на годината, в случай че това продължи евентуално даже повече. Не желаеме шампионат, който се взема решение в съдилища или в Париж пред ФИА. Имаме шест месеца в годината, с цел да се оправим с това, би трябвало да действаме в този момент ", разяснява той.

Хорнер също по този начин предизвести, че задълбочаването на казуса може да докара до загуба на стотици работни места във Формула 1, като в същото време може да докара до унищожаване на ограничаването на бюджета в бъдеще.

Ред Бул сега води и в двете класирания. Макс Ферстапен изпреварва съотборника си Серхио Перес с 46 точки при водачите, до момента в който Ред Бул има преднина от 76 точки пред Ферари в шампионата на конструкторите.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР