Шефът на Ред Бул Кристиан Хорнър потвърди, че босът на

...
Шефът на Ред Бул Кристиан Хорнър потвърди, че босът на
Коментари Харесай

Хорнър: Макларън може да ни стане клиент за 2026

Шефът на Ред Бул Кристиан Хорнър удостовери, че босът на Макларън Зак Браун е посетил базата на международните първенци в Милтън Кийнс, с цел да дискутират евентуална договорка за доставка на задвижващи системи от сезон 2026. Макларън договаря с съвсем всички снабдители на задвижващи системи във Формула 1, в това число и изненадващо завръщане при Хонда.

До края на 2025 Макларън е със статут на клиент на Мерцедес, само че Хорнър изясни, че английският отбор е “потенциален клиент ” на Ред Бул Пауъртрейнс.

“Първо мислех, че Зак Браун идва на обяд при нас - пошегува се Хорнър в Бахрейн. - Ние сме производител на задвижващи системи за сезон 2026 и е ясно, че ще преговаряме за евентуална доставка на мотори. Това е естествено, ние си приказваме с евентуалните ни клиенти. ”
 Хамилтън: Изоставаме с 1 секунда от Ред Бул Хамилтън: Изоставаме с 1 секунда от Ред Бул
Новият отбор началник на Макларън Андреа Стела съобщи, че сега отборът има “солидно партньорство ” с Мерцедес, само че също по този начин добави, че тимът би трябвало да потърси допустимо най-хубавата алтернатива предвид на това, че за 2026 има регистрирани 6 производители на задвижващи системи.
 Алонсо: Не мисля за първото място на старта Алонсо: Не мисля за първото място на старта
Ред Бул и Макларън не са в най-хубави връзки, откакто Зак Браун написа писмо до ФИА след абсурда с нарушаванията на тавана на бюджетите от страна на Ред Бул през 2021, в което изясни, че отборът е мамил. Тогава Хорнър разяснява, че е “изключително отчаян ” от обвиняванията на Браун.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР