Шефът на програмата за извънредни здравни ситуации на СЗО доктор

...
Шефът на програмата за извънредни здравни ситуации на СЗО доктор
Коментари Харесай

СЗО препоръча ограничителните мерки за коронавируса да се отменят постепенно

Шефът на програмата за изключителни здравни обстановки на СЗО лекар Майкъл Райън съобщи, че страните, които желаят да анулират ограничаващите си ограничения за ковид, би трябвало да го вършат последователно, предадоха Асошиейтед прес и ТАСС.

" Карантината в доста обстановки е потвърдила успеваемостта си за попречване на разпространяването на ковид. Тази карантина обаче води и до съществени стопански усложнения ", означи той, само че акцентира, че " евентуално ще е неприятна концепция да се анулират всички ограничаващи ограничения по едно и също време ", предава Българска телеграфна агенция.

Тези ограничавания съгласно Райън би трябвало да се анулират малко по малко паралелно с разбор на данните и подсилване на здравните системи за отбягване на появяването на нови случаи.

" Трябва да има подготвени системи за засичане на случаи, следене на контакти, карантиниране на вероятни инфектирани и всеобщо тестване ", посочи специалистът от СЗО.

Епидемията от COVID-19 в Норвегия е под надзор. Това пък разгласи здравният министър Бент Хьойе, представен от Ройтерс и Франс прес.

Сега степента на възпроизвеждане на заболяването, т.е. броят хора, които всеки болен заразява, е паднала под прага от 1 и е към този момент 0,7. За съпоставяне този индикатор е бил 2,5, преди на 12 март да се одобряват ограничения като затварянето на някои публични пространства, забраняването на спортните и културни събития, затварянето на учебни заведения, забавачници, гимнастически зали и фризьорски салони и ограничение на придвижването.

Остават обаче позволени разходките навън и бягането на здраве, а множеството търговски обекти не престават да работят.

Спадът на степента на възпроизвеждане на заболяването под единица " значи, че епидемията от ковид е под надзор ", съобщи Хьойе.

Наблюдаваното усъвършенстване не води автоматизирано до анулация на ограничаващите ограничения, които по думите на държавното управление са " най-строгите и най-нарушаващи персоналната независимост, които е имало в мирновременна Норвегия ".

" Днес успяхме да сложим разпространяването на вируса под надзор и желаеме да запазим този надзор и отсега нататък ", сподели Хьойе.

В сряда държавното управление ще реши дали да удължи периода на въведените ограничаващи ограничения и след средата на април.

Кривата на новите хоспитализации е почнала да спада в последните дни, което понижава потребността от кревати и места в реанимационни звена.

По последни данни на норвежките санитарни управляващи в страната има 5755 инфектирани и 59 умряли от COVID-19.

PETEL.BG се дистанцира през цялото време от съобщаването като изключителна вест на броя на умряли остарели хора в Италия, Испания и други страни с огромен % възрастно население.

Засега няма никакви данни, които да демонстрират, че има някакво нарастване на междинната сезонна смъртност в нито една от страните, което да постанова тази статистика да се оповестява като изключителна вест.

Информирайте се от достоверни източници!

Не се подавайте на операции и на евентуални опити на измамници и политици да употребяват изключителната финансова рецесия за користни персонални цели.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
НАПИШИ КОМЕНТАР