Шефът на правната дирекция на район Подуяне Лилия Геринска е

...
Шефът на правната дирекция на район Подуяне Лилия Геринска е
Коментари Харесай

Служителка от район "Подуяне" е задържана за 15 хил. лв. подкуп

Шефът на правната дирекция на регион " Подуяне " Лилия Геринска е била арестувана по обвиняване в рушвет от 15 хиляди лв.. Това стана известно на брифинг на ръководителя на Софийската градска прокуратура Емилия Русинова, съобщи " Фокус ".

Геринска е била арестувана при приемане на 10 хиляди лв., като останалите пет тя била получила по-рано, обявиха още от държавното обвиняване. Срещу нея е формирано досъдебно произвеждане. Парите са били поискани от строителна компания за социална поръчка за саниране на блок.

" Обвиняемата е получила сумата, с цел да наруши свои служебни отговорности. Поръчката се развива в период от няколко месеца. Размерът на паричната сума, получена през вчерашния ден, е 10 000 лв.. Обвиняемата за същата социална поръчка е получила 5000 лв., т.е. общо 15 000 лв.. Срещу арестуваната ще бъде повдигнато обвиняване. Наказанието, което е планувано в Наказателния кодекс, е до 8 години отнемане от независимост и санкция от 10 000 лв. ", съобщи още Русинова.

По думите й към този момент мярката на Геринска е за арест от 72 часа, като наблюдаващият прокурор щял да реши дали да желае непрекъснатия й арест предвид на това, че тя отглежда малолетно дете.

Сигналът против Геринска е от октомври. " По делото са налични доказателства за други публични поръчки, че длъжностното лице е получавало парични суми, само че поради късия интервал от време анализът и повдигането на тези обвинявания ще бъдат в идващите дни. Дори в делото има доказателства за това, че в една социална поръчка като подарък е получена парична сума, с цел да заведе свои подчинени на отмора в хотел ", съобщи още Русинова.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР