Шефът на Пирогов: Изпълняваме социални функции, които клинична пътека не

...
Шефът на Пирогов: Изпълняваме социални функции, които клинична пътека не
Коментари Харесай

Шефът на Пирогов: Изпълняваме социални функции, които клинична пътека не може да покрие

Шефът на Пирогов: Изпълняваме обществени функционалности, които клинична пътека не може да покрие Болница „ Пирогов ” да промени статута си , тъй че да й се даде опция да получава държавно финансиране , сходно на Военномедицинската академия. Идеята показа шефът на най-голямата болница у нас проф. Асен Балтов в изявление за Дарик радио.
 
Една от главните аргументи за това искане е фактът, че „ Пирогов ” извършва доста обществени функционалности, които не могат да се покрият от клиничните пътеки , по които работи здравната каса.
 

" Изпълняваме доста с оциални функционалности, които не са добре финансирани и не можеш да очакваш, че една клинична пътека ще покрие това, което се прави ", сподели той.
 
Проф. Балтов подсети, че в болничното заведение се одобряват едни от най-тежките случаи, чието лекуване изисква доста запас и труд от страна на лекарите, а пациентите по-късно се възвръщат постепенно, като това провокира закъснение и се стига до недобро финансиране на болничното заведение.
 
" Не бягаме от тези случаи, в противен случай, Всички знаят за какво идват при нас, тъй като зн аят, че са пристигнали на вярното място ", безапелационен е проф. Балтов.
 
Балтов добави, че най-големият камшик з а поверената му болница все още е фонд " Работна заплата ", защото 34 незабавни кабинета в „ Пирогов ” и зискват екипите в тях да са разполагаем непрекъснато.
 

" Най-големият камшик за " Пирогов " е фонд " Работна заплата ", тъй като с цел да поддържаш една такава болница и да имаш 24 чеса в денонощието незабавни екипи, поддържаме 34 незабавни кабинета непрекъснато и те изискват екипи, които да работят в тях. Не можем да се позволим да затворим кабинет. Ако други лечебни заведения могат да си го разрешат, " Пирогов " няма право да направи това и не е редно да го направи. Така че н ие отстояваме това, само че оттова идва и огромният финансов проблем на болничното заведение. Защото другояче всяка клиника за себе си работи добре, само че това незабавно поделение да го нарека, изисква непрекъснато ангажиране от личен състав ", разяснява шефът на лечебното заведение.
 

По отношение на сигурността актуалният шеф осведоми, че в ече няма клиника в лечебното заведение, която да не е под непрекъснато видеонаблюдение.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР