Шефът на Пентагона Марк Еспър защити драстичните увеличения на военните

...
Шефът на Пентагона Марк Еспър защити драстичните увеличения на военните
Коментари Харесай

Еспър: НАТО не може да си позволи страни-паразити

Шефът на Пентагона Марк Еспър отбрани фрапантните нараствания на военните разноски , изисквани от президента Доналд Тръмп от съдружниците на Съединените щати, като акцентира, че НАТО не може да си разреши " паразитни " страни.

" Повечето страни виждат Съединените щати като най-хубавия сътрудник за световна сигурност освен поради превъзходството на нашите военни благоприятни условия и съоръжение, само че и поради полезностите, които ние отстояваме ", сподели министърът.
 В Съединени американски щати не желаят дребни, слаби и небогати страни в НАТО
В Съединени американски щати не желаят дребни, слаби и небогати страни в НАТО

" По-добре да имаш доста богати, могъщи съдружници, когато си изправен пред закани "

" Не мисля, че става въпрос за транзакция. Това е обвързване ", сподели Еспър. Съединените щати харчат 3,5% от своя Брутният вътрешен продукт за отбрана на Съединените щати, техните съдружници и сътрудници. Много страни харчат доста по-малко от 1% " за тяхна отбрана. От години, десетилетия ние молим нашите европейски сътрудници да допринесат повече за Алианса. Те не са го създали ", продължи той. " Не мисля, че желае прекалено много ", заключи той. " Всички страни би трябвало да допринесат за тяхната отбрана. Не може да има паразити. Не може да има понижения. Всички сме загрижени. "
 Тръмп: Накарах съдружниците от НАТО да заплащат повече Щатски долар 530 милиарда годишно
Тръмп: Накарах съдружниците от НАТО да заплащат повече Щатски долар 530 милиарда годишно

Президентът на Съединени американски щати с нови обвинявания

Съюзниците се ангажираха през 2014 година да усилят разноските си до 2% от Брутният вътрешен продукт през 2024 година, само че единствено девет са постигнали тази цел през 2019 година и Германия към този момент предизвести, че не може " постигане " преди началото на десетилетието 2030 година.

Припомняме, че при започване на декември, Тръмп заплаши страните , които не заплащат бюджета на НАТО. Той даже възнамерява да оказва напън върху тях посредством търговията.

Според Тръмп, в случай че страните не внасят 2% от Брутният вътрешен продукт си за НАТО, т огава Съединени американски щати могат да създадат " някои неща, свързани с търговията ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР