Шефът на Пентагона Лойд Остин направи изключително безотговорно изявление, когато

...
Шефът на Пентагона Лойд Остин направи изключително безотговорно изявление, когато
Коментари Харесай

Песков: Шефът на Пентагона Лойд Остин направи изключително безотговорно изявление

Шефът на Пентагона Лойд Остин направи извънредно безконтролно изказване, когато приказва за опцията за директен конфликт сред НАТО и Руската федерация при положение на проваляне на Украйна. Това сподели прессекретарят на съветския президент Дмитрий Песков пред публицисти, оповестяват съветски медии.

" Това е следващото извънредно безконтролно изказване, което чуваме през последните дни. Чуваме извънредно безотговорни изказвания, които идват от редица европейски столици, а в този момент и оттатък океана. Тези изказвания водят до спомагателна ескалация на напрежението, макар че може към този момент да ескалира в допълнение „ Изглежда, че няма къде “, сподели Песков.

" Основното е, че изказванията на Запада де факто показват мирогледа на НАТО. НАТО счита Украйна за своя територия. Това още един път акцентира безспорната точност на това, което прави Руската федерация, и правилността и обосноваността на специфичната военна интервенция ”, какза още Песков.

Отговаряйки на въпрос дали думите на шефа на Пентагона дават сигнал, че няма да има договаряния сред Руската федерация и Съединени американски щати за стратегическата непоклатимост, Песков означи: „ Нищо не беше казано по този въпрос в изказването на Остин “.

По-рано Остин изрази убеденост, че „ НАТО ще се бие с Русия “, в случай че Украйна бъде победена. Шефът на Пентагона направи тази оценка на чуване в Комитета по въоръжените сили към Камарата на представителите на Конгреса на Съединени американски щати.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР