Шефът на партия „Атака“ и председател на парламентарната група на

...
Шефът на партия „Атака“ и председател на парламентарната група на
Коментари Харесай

Нов скандал с Волен Сидеров! Политикът изгонил чужденци от ресторант в центъра на София /снимки/

Шефът на партия „ Атака “ и ръководител на парламентарната група на „ Обединени патриоти “ Волен Сидеров още веднъж се е забъркал в всеизвестен скандал. Уж укротилия бурния си манталитет политик си е разрешил да изгони задгранична бизнес делегация от ресторант в центъра на София. Сидеров извикал цигански оркестър, който почнал да подвига немислим звук вътре в заведението и по този начин принудил част от клиентелата да си потегли. Историята описа Ася Иванова, която е станала несъзнателен очевидец на следващата дивотия на народния представител. Цялата преживелица е документирана богато със фотоси на самозабравилия се народен представител.
„ Да напиша този пост ми лиши 72 часа, доста нерви, мисли и въпроси. Въпроси за България, в която обитаваме. България на Делян Пеевците, България на Волен Сидеровците, България, в която GPgate е вероятен, България, в която проверяващи публицисти са инцидентно изнасилени, брутално обезобразени и убити в парка, България, в която ремонтът на Графа коства 24 млн., а качеството е подозрително, България, в която всичко се случва по втория метод. България, която едно малцинство нарушители от 20 години насам погребва дружно с труповете и сенките на тези, които пробват, пишат тъжби, пускат сигнали, борят се и най-после тихомълком се помиряват.
На мен ми се случи във вторник. Случи се за към час, към 10 вечерта, само че остави трайна диря.
С сътрудници и фирмени сътрудници, най-вече от чужбина (Дания, Норвегия, Австрия, Франция, Италия, Великобритания), отиваме на вечеря в ресторант „ Къщата с часовника “ на ул. Московска 15. Още с влизането прави усещане, че в заведението се пуши, без да обърнем внимание, от кое място идва димът. Още не сме се настанили и човек от прилежащата маса ни прави забележка на негоден британски, нещо от сорта „ We try speak business “, или с други думи прекомерно сме шумни. Двама от сътрудниците учтиво се извиняват и понижават тона, нещо напълно типично за хора с образование, на които е направена забележка. Усещам, че нещо не е наред.
Пушенето продължава, в заведението димната завеса към този момент става сензитивно неприятна. При едно инцидентно излизане до тоалетна, на връщане виждам от къде идва димът – а точно от прилежащата маса и кой го предизвиква, а точно Народен Представител в 44-то Народно Събрание на Република България и Председател на партийна група „ Обединени патриоти “ господин Волен Сидеров и компания.
Фактите все още:
1) Волен Сидеров си разрешава да пуши в заведение при възбрана за тютюнев пушек, наложена на територията на Европейски Съюз.
2) Волен Сидеров е обкръжен най-вече от младежи.
3) Човек от компанията на Волен Сидеров потърси спор 2 минути откакто бяхме влезнали в заведението.
Опасенията ми се оказват правилни. Намирам решение. Оплаквам се на дама от личния състав с молбата да приказвам с шефа. Тя ме моли за самообладание, изчезва, връща се и предлага да ни раздаде пепелници, което несъмнено не беше задачата на моето недоволство. Човек от нашата група учтиво моли компанията на прилежащата маса да прекрати пушенето, на което те реагират с отговора „ не разбираме какво казваш бе, приказва на български, ти си в България “. Отказваме се.
21.29 часа организирам диалог с Дежурен здравен контрольор по сигнали за нарушавания по отношение на възбраната за тютюнопушенето на тел. 0889822626 (в случай, че в миналото ви потрябва). Дежурният контрольор е засегнат, само че ме обезкуражава като споделя, че нямат мобилни екипи за осъществяване на инспекция, каквато ще бъде осъществена само че не незабавно. На въпроса дали има нещо, което мога да направя сега, ми дава отговор, че няма какво да направя, защото това не влиза в компетенциите както на полицията, по този начин и на дежурните на номер 112.
Връщам се и си сядам на мястото. След към 10 мин в заведението нахълтва мобилен оркестър, евентуално от ромски генезис. По реакцията на господин Народен представител Сидеров осъждам, че той е очевидно удовлетворен от идването на евентуално неговия персонален оркестър, извикан по поръчка, може би, с цел да показва на чужденците по какъв начин се прави в България.
Г-н Народен представител е очевидно задоволен от репертоара на оркестъра, което осъждам по обстоятелството, че той хваща палките и стартира да барабани в звук.
Напрежението ескалира. Ние решаваме да си тръгнем, защото провокацията е явно ориентирана към нашата група. От страна на заведението реакция няма. Смее ли някой да си разреши да каже нещо на господин Народен представител Сидеров?
На излизане от заведението, Сидеров взема решение, че не би било неприятно да увековечи представлението си като изпроси някой лев за музикалното осъществяване, от тези, които не приказват български. И без това не са добре пристигнали, за какво пък да не се изръсят с някой лев, с цел да подкрепят ПГ „ Обединени патриоти “, получаваща дотация от 11 лв. за всеки гласоподавател.
Фактът, че нашата група се изнася лека бавно не стопира господин Народен представител, които ни преследва до улицата скандирайки: „ гейс, говорете на български, в България сте, в България се приказва на български “.
Къде развеселени, къде потресени и зашеметени от този цирк, увековечен от неналичието на морал и неприемливо държание от страна на Народен представител, се насочваме към друго заведение, с цел да удавим и по опция забравим това, което одеве сме претърпели. Но то не се не помни елементарно. „ You never have a second chance to make a first impression “. България е опетнена и по този начин ще остане вечно в очите и спомените на тези, които не приказват български. Ние, които оставаме тук, можем единствено да споделим, да разкажем, да напомним, да се опълчим и в случай че даже тогава всичко е постарому или по-лошо, постоянно има излаз – терминал 2.
Това е действителността, благи другари, не можем да кажем на черното бяло и с вълшебна пръчка да превърнем грозотията в разкош. Срамът надви и дистанцията с отричането от това, що назоваваме българско и родно се стопява с всеки минал ден.
Помълчете, помислете, пуснете сълза, пийте една студена вода и в случай че имате сили, бъдете смяната. Понякога и едно шерване е задоволително. Да бъде.

Ася Иванова
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР