Шефът на отбора на Хаас Гюнтер Щайнер се съгласи с

...
Шефът на отбора на Хаас Гюнтер Щайнер се съгласи с
Коментари Харесай

Щайнер призна, че младите пилоти не получават справедлив шанс във Формула 1

Шефът на тима на Хаас Гюнтер Щайнер се съгласи с изказванието на към този момент някогашния водач на американския отбор Мик Шумахер, че младите водачи не получават нужното време, с цел да се потвърдят във Формула 1.

Изказването на сина на седемкратния международен първенец Михаел Шумахер пристигна, откакто той бе освободен от Хаас след единствено две години. Вместо това следващата година сътрудник на Кевин Магнусен ще бъде доста по-опитният немец Нико Хюлкенберг.
 Официално: Хюлкенберг сменя Шумахер Официално: Хюлкенберг сменя Шумахер
Решението за тази промяна на двамата германци бе взето извънредно късно, което на практика не остави шансове на Шумахер да си потърси друго място на стартовата решетка за следващата година. Така той най-вероятно ще стане авариен водач на Мерцедес, откакто „ Сребърните стрели “ останаха без аварийни състезатели.
 Хюлкенберг: Не мога да съчувствам на Мик Шумахер Хюлкенберг: Не мога да съчувствам на Мик Шумахер
„ Мисля, че той е прав - сподели Щайнер. - В надпреварите две години са доста време, само че той нямаше съвсем никаква подготовка сред Формула 2 и Формула 1, тъй като няма доста проби. Виждате, че в този момент имаме двама опитни водач тъй като младите водачи не могат да си разрешат да рискуват доста и ние не можем да ги оценим вярно, както Макларън вършат с Оскар Пиастри.

„ Но никой не знае какъв брой добър в действителност ще бъде той. Той беше доста добър във Формула 3 и Формула 2, само че разликата сред Формула 2 и Формула 1 е доста огромна. Не бих споделил, че е огромен проблем, само че е едно от тези неща, които те карат да се замислиш какъв брой си подготвен да рискуваш “, добави още ексцентричният италианец.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР