Шефът на НДК Мирослав Боршош извършва незаконни преустройства в НДК

...
Шефът на НДК Мирослав Боршош извършва незаконни преустройства в НДК
Коментари Харесай

Гафовете, които Боршош "твори" в НДК, нямат край!

Шефът на НДК Мирослав Боршош прави противозаконни преустройства в НДК за българското председателство на Европейски Съюз. Това излиза наяве от завършилата инспекция на ДНСК. По данни на в. „ Труд” до този миг няма поискана съгласувателна процедура с Направление „ Архитектура и градоустройство” на Столична община. Само за настоящите поправки няма потребност от сходна процедура.

От ДНСК са открили, че без утвърдени капиталови отчасти е стартирано вътрешно преустрояване на част от постройката – на общи ОВК системи (системи за отопление, вентилация и климатизация), както и на ВиК съоръжения. „ ОВК системите и ВиК инсталациите съставляват градеж от четвърта категория, за който следва да се одобрят капиталови планове и да се издаде позволение за градеж от основния проектант на Столичната община”. Това е констатацията на проверяващите от ДНСК.

От Министерството на районното развиване и благоустройството (МРРБ) припомниха, че „ както издаването на строителни бумаги, по този начин и контролът при осъществяване на строителни и монтажни работи на градежи от четвърта категория, в това число и въвеждането им в употреба, е напълно в отговорностите и пълномощията на общинската администрация по ЗУТ”. „ По тази причина резултатите от инспекцията са изпратени на Столичната община”, оповестиха от Министерство на регионалното развитие.

Преди дни министърът на българското председателство на Европейски Съюз Лиляна Павлова съобщи, че персонално е разпоредила четири инспекции на ремонтите на главната постройка, в която ще бъдат събитията на председателството.

Заради ремонтите oстават още три инспекции

След приключването на инспекцията на ДНСК остават още три. Предстои такава да създадат от Инспектората на Министерски съвет, както от Агенцията за държавна финансова ревизия (АДФИ). От нея се чака да направи цялостен финансов одит и обзор на дейностите, осъществени от НДК като комерсиално сдружение. Ще има и инспекция на външна одиторска компания.

Източник: в. Труд
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР