Шефът на Националния оперативен щаб за борба с коронавируса ген.

...
Шефът на Националния оперативен щаб за борба с коронавируса ген.
Коментари Харесай

Ген. Мутафчийски подкара линейка

Шефът на Националния действен щаб за битка с ковид ген. Венцислав Мутафчийски подкара кола за спешна помощ, с цел да тества персонално един от осемте изцяло оборудвани реанимобила, които получиха екипите на Военномедицинска академия (ВМА).

Генералът не е имал обществени прояви от дълго време, само че предизвестията му за взрив на епидемията след охлабването на ограниченията се сбъдват по прекомерно стеснителен метод. Мутафчийски седна зад кормилото на колата за спешна помощ, облечен в лекарски екип.

Модерните реаномобили, които той тества, са закупени при започване на 2020 година, само че са доставени със забавяне поради пандемията от COVID-19.  Те ще бъдат разпределени в обособените военни лечебни заведения в страната, оповестиха от ВМА.

" Нашето схващане е, че всеки български военнослужещ има право на качествена здравна грижа, без значение в коя точка на България се намира. Поради това ние започнахме и поетапно възобновяване на останалите ни лечебни заведения, освен на софийската - и като ремонтни действия, и от позиция осъвременяване на апаратурата ", разяснява ген. проф. доктор Венцислав Мутафчийски, който е шеф на ВМА.

Той означи, че дооборудването с сходни санитарни коли е от извънредно значение с оглед условията по съюзническите ни отговорности и покриване потребностите при провеждането на интернационалните военни образования.

" Особен акцент е изключителното им съоръжение, с цел да се обезпечи бърза евакуация на заболели и потърпевши. Реанимобилите са добре заредени с О2, с апарати за обдишване, с благоприятни условия за поддържане на виталните функционалности по време на придвижване. Могат да доставят лежащо и седящо заболели, тежко потърпевши с гръбначно-мозъчни контузии, което също е от изключително значение и при бойните контузии и военните образования ", акцентира генерал-майор Мутафчийски.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР