Шефът на Националната служба за охрана (НСО) се надява до

...
Шефът на Националната служба за охрана (НСО) се надява до
Коментари Харесай

Сестрите отказват да излязат от НС, НСО ще ги чака до довечера и ще ги изведе

Шефът на Националната работа за защита (НСО) се надява до тази вечер да има развръзка със обстановката с медсестрите. Той сподели, че беседва с тях с добър звук и в този момент творят „ документ, с който да излязат пред медиите “ .

„ Влязох за малко, говорихме, в този момент творят документ, с който, допускам, желаят да излязат пред вас “. Красимир Станчев съобщи, че им дава период до тази вечер и изрази вяра, че въпросът ще бъде позволен по мирен метод и желае да избегне ескалация на напрежението.



„ Искам да избегнем да има напрежение, дистанцирам се. Нищо не съм подхванал досега, а можех да го направя “.

На въпрос за какво не ги изкарват от постройката поради, че са в нарушаване на закона, той отговори, че съгласно него не са направили закононарушение.

„ Според мен не са направили закононарушение, с изключение на нарушаването на този закон, не са излизали въобще от залата, творят нещо вътре. Искат да приключат нещата по добър метод за тях “.

Шефът на НСО не даде пояснения по какъв начин Мая Манолова е била позволена вътре при медицинските сестри . Тя е била влезнала, когато Станчев е давал изказвания пред медиите.

Той посочи, че сестрите ще бъдат изведени, само че нямат да бъдат задържани, единствено ще им снемат данни. Станчев още веднъж уточни, че не е получил поддръжка от Министерство на вътрешните работи. Хората от Института по логика на психиката в Министерство на вътрешните работи е трябвало да свършат тази работи, посочи още Станчев. Вътре не е имало нито един чиновник на Министерство на вътрешните работи. Той разкри, че те могат да влязат вътре, защото те имат пълномощия . Станчев обаче още веднъж не назова кой му е отказал помощ от Министерство на вътрешните работи.

По-рано медицинските сестри се заканиха, че няма да изоставен постройката, до момента в който от хората, от които зависи не намерят решение за техните въпроси. Една от сестрите, Надежда Маргенова, призна, че в действителност е заплашила да скочи от прозореца. Тя разкри, че не е имало принуждение в същинския смисъл на думата, само че „ по какъв начин се възприема сгащят в ъгъла и те нарамят като агне “. „ Влизат като хуни 15 индивида “, сподели тя пред.

Междувременно на основния вход на партийния дом се събраха няколко протестиращи медицински сестри в символ на поддръжка на барикадиралите се техни сътрудници. Събралите се изпяха българския химн и извикаха няколко пъти „ Бойка е воин! Мая е воин “ (Бойка Атанасова, която беше на первеза на прозореца на Партийния дом и отхвърляше да влезе вътре, както и Мая Илиева, която е от главните уредници на митинга - бел. ред.).
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР