Шефът на Националната следствена служба и заместник-главен прокурор Борислав Сарафов

...
Шефът на Националната следствена служба и заместник-главен прокурор Борислав Сарафов
Коментари Харесай

Крум Зарков: Охраната на Сарафов е необходима

Шефът на Националната следствена работа и заместник-главен прокурор Борислав Сарафов е с наложена защита още от понеделник по „ необходимост “, като не е ясно докога ще бъде защитаван. Това изясни служебният министър на правораздаването Крум Зарков в Народното събрание.

„ Мисля, че в този случай беше належащо да се сложи такава защита и поемам отговорността за това свое решение. То беше доказано на идващия ден и от съвета за отбрана, ще бъде преразглеждано регулярно. Ситуацията фактически е невиждана, извънредно неприятна, само че имайки поради, че неотдавна избухна бомба до колата на основния прокурор, на мен ми се коства, че не би трябвало да се поемат каквито и да било опасности “, сподели Зарков. Той не даде детайлности дали съгласно него има действителна опасност за живота на Сарафов и от къде би могла да пристигна тя.

„ Това, че сме назначили тази защита не значи нито че одобряваме, нито че отхвърляме неговите изказвания “, сподели Зарков и изясни, че през последните месеци е третирал няколко такива случая. Нямало е нито един магистрат, който е упорствал за протекция и тя му е била отказана.

Сарафов е изискал защита документално от министерството на правораздаването, а тя му е наложена по „ необходимост “. Тя му е била наложена още във вечерта на понеделник, 15 май, когато бе и първото изказване на Иван Гешев след поисканата му оставка.

 

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР