Шефът на НАП Пловдив Венелин Найденов е опитал да покрие

...
Шефът на НАП Пловдив Венелин Найденов е опитал да покрие
Коментари Харесай

Дъщерята на прегазена на пешеходна пътека от сина на шефа на НАП Пловдив търси свидетели

Шефът на Национална агенция за приходите Пловдив Венелин Найденов е опитал да покрие и укрие сина си Ивайло Найденов , който прегази на пешеходна пътека 78-годишната Люба Кръстева. Той има 20-тина нарушавания на пътя преди този случай.
Майка ми се е прибирала от магазина и е била блъсната, описа дъщерята на Кръстева – Николина Русева. " Тя просто е премазана, нищо крепко не е имало по нея – строшен череп, таз ", добави пред Нова телевизия Русева. Тя прибавя, че когато отишла на място, момче ѝ споделило, че видяло по какъв начин майка ѝ изхвърчала 10 метра след удара.
" Притесняваме се да не се потули случая, защото той е наследник на шефа на Национална агенция за приходите. Знаем, че има очевидци и ще им бъде непокътната анонимността, в случай че ни се обадят ", сподели Русева. И добави, че момчето, което е говорило с нея като очевидец, го е боязън да свидетелства. Русева не се успокоява и от обстоятелството, че Найденов е направил цялостни признания.
Освен това, Русева показа, че е чула, че двама служители на реда били уволняване поради обвиняване, че били Найденов, само че добави, че не знае детайлности и дали това е правилно. " Искам правдивост, някой да свидетелства и да си получи заслуженото момчето. Трябва да му бъде отнета шофьорската брошура за цялостен живот ", счита Русева и посочи, че повече не желае: " Дано да осъзнае грешката си – цялостен живот ще му тежи ". Тя добави, че никой от фамилията на Найденов не ги е потърсил.
Трудно ще намерят очевидци, счита Красимир Георгиев от Асоциация за подготовка на автомобилистите в България. Той уточни, че в естествените страни проверяващите органи ще дойдат, ще приказват със очевидците, а у нас се праща призовка и полицията се държи със очевидците като с нарушители. " Въпреки всичко мисля, че хората не би трябвало да се спотайват ", счита Владимир Тодоров, ръководител на Асоциацията на потърпевшите при произшествия.
Според Тодоров, няма по какъв начин водачът при подобен удар да не е схванал какво се е случило. Освен това, постоянно Найденов може да се откаже от самопризнанията си, тъй че очевидците са нужда за съответна присъда.
Георгиев попита и какво се е случило със законовия текст, съгласно който при 2 нарушавания на пътя от избран вид следва провинилият се да постави нов изпит като водач. " Кой му върна книжката при 21 нарушавания ", зададе въпрос Георгиев.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР