Шефът на наемната групировка Вагнер Евгений Пригожин е загинал при

...
Шефът на наемната групировка Вагнер Евгений Пригожин е загинал при
Коментари Харесай

Евгений Пригожин е загинал при самолетна катастрофа в Русия

Шефът на наемната формация " Вагнер " Евгений Пригожин е умрял при самолетна злополука в Русия.

На борда е имало още девет души, които също не са оживели, оповестява BBC.

SkyNews оповестява, че при злополука на частен аероплан северно от Москва са починали 10 души и цитира съветската работа за гражданска авиация, съгласно която Евгений Пригожин е бил в листата на пасажерите.

На борда на самолета Embraer, който е пътувал от Москва за Санкт Петербург, са се намирали седем пасажери и трима души екипаж, съгласно информация на организация ТАСС.
Росавиация е почнала следствие на случая, се споделя в нейно изказване, представено от ТАСС. " Започнало е следствие на злополуката на аероплан Embraer, която се случи довечера в Тверска област. Според листата на пасажерите е и  Евгений Пригожин ", съобщи организацията.
A private jet belonging to Wagner boss Yevgeny Prigozhin has crashed with all passengers and crew reportedly dying upon impact. #Prigozhin#Wagnerpic.twitter.com/qWudAUcn1d
— Paul Golding (@GoldingBF) August 23, 2023
Тверска област се намира северно от столицата Москва. Множество видеоклипове в обществените мрежи демонстрират мястото, където се е разрушила машината.

Само преди ден Евгений Пригожин показа първото си видеообръщение след осуетения протест на " Вагнер " през юни.

Във видеото той съобщи, че се намира в Африка, само че достоверността на фрагментите не беше доказана.

Шефът на " Вагнер груп " беше изпратен в Беларус след похода си към Москва, а наемниците му се отдръпнаха вследствие на " договорка " с посредничеството на беларуския президент Александър Лукашенко, напомня SkyNews.

 

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР