Шефът на МВР обясни, че е поискал обяснение от Москва

...
Шефът на МВР обясни, че е поискал обяснение от Москва
Коментари Харесай

Русия още не е казала защо търси Христо Грозев frognews.bg

Шефът на Министерство на вътрешните работи изясни, че е изискал пояснение от Москва по каналния ред, само че от Москва към момента не са дали отговор. Десислава Иванова, шеф Дирекция “Източна Европа и Централна Азия " в Министерство на външните работи, заяви, че е изпратено публично писмо подписано от служебния министър на външните работи до всички комисии.

 

Десислава Иванова, шеф Дирекция “Източна Европа и Централна Азия " в Министерство на външните работи, заяви, че е изпратено публично писмо подписано от служебния министър на външните работи до всички комисии.

 

Комисията реши да слее първа и втора точка от дневния ред, като втора е разискване на Проект на решение по отношение на дейности на българската страна против оповестяването на българския проверяващ публицист Христо Грозев за издирването от държавното управление на Руската федерация, импортиран от Андрей Гюров и група народни представители на 05 януари 2023 година

Атанас Зафиров от Българска социалистическа партия съобщи, че няма да поддържат проекторешението, предават от БГНЕС.

 

Петър Петров от “Продължаваме смяната " акцентира, че нито той, нито партията му схващат за какво проекторешението провокира неразбиране, откакто „ каква страна бихме били, в случай че не пазиме жителите си ".

Николай Дренчев от “Възраждане " разяснява, че това, че някой има черен щемпел, не значи, че би трябвало да се дискутира в комисия, като даде за образец водача на партията Костадин Костадинов, който има възбрана да влиза в Украйна.

Предложението на Дренчев е да не се гледа въобще Проектът на решение на Политическа партия, само че то беше отхвърлено с 4 гласа “за ", 7 гласа “против " и нито един “въздържал се "

Стефан Янев от “Български напредък " изиска на последващо съвещание да бъде забелязан текстът и чак тогава да се пристъпи към гласоподаване. За неговото предложение гласоподаваха " за " 10 народни представители, нито един срещу, а един се въздържа. Така предлагането на водача на БВ беше признато.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР