Шефът на моторспорт отдела на Хонда иска да види експериментални

...
Шефът на моторспорт отдела на Хонда иска да види експериментални
Коментари Харесай

Хонда ще експериментира с нови части до края на сезона

Шефът на моторспорт отдела на Хонда желае да види пробни елементи, планувани за идващия сезон, в ход в идващите няколко надпревари като част от подготовката им за 2019 година. Японската компания вкара усъвършенстван мотор с вътрешно горене през юни, а в този момент се приготвя да показа последния огромен ъпгрейд за 2018-а. Догодина Хонда ще имат по-висока топка, защото ще работят с изключение на с Торо Росо, и с Ред Бул.

" Като част от подготовката ни за идващия сезон, ще имаме опция до края на спортната 2018-а да пробваме някои неща непосредствено на самата писта. Искаме да опитаме с метода проба – неточност ", показа мениджърът на моторспорт дивизията на Хонда Масаши Ямамото.

Хонда опитва с много съставни елементи на болидите на Торо Росо този сезон. Ето за какво още един нов мотор с вътрешно горене, турбокомпресор или различен съставен елемент ще се трансфорат в несъмнено наказване на стартовата решетка. За да се избегне такава глоба пред родната аудитория в Япония при започване на октомври, част от измененията ще дойдат още този уикенд в Русия. Възможно е японските инженери да отсрочат нововъведенията за Гран При на Съединени американски щати в края на октомври.

Honda's #F1 budget is " many times bigger " than Renault's, and it actually wants to win as much as Red Bull - says Verstappen:https://t.co/C0jJFB8kfz
— Autosport (@autosport) September 20, 2018
Освен усъвършенствания в задвижващата единица, Торо Росо може да направи промени в спомагателните елементи, с което да внесе повече успеваемост или да олекоти болида.

След раздялата си с Макларън, Хонда усъвършенства надеждността си. Тази година Торо Росо взе едно четвърто място в Бахрейн и с това убеди и шефовете в Ред Бул да се доверят на японския екип и да сложат завършек на партньорството си с Рено. Напредъкът на Хонда частично се дължи на преструктурирането на екипа. Юсуке Хасегава се отдръпна отпред на Хонда в края на 2017-а, а неговите отговорности бяха разпределени сред няколко души.

" Променихме нашата организация за този сезон и разделихме осезаемо компанията на две съществени подразделения. Едното се занимава с развиването на мотора, а другото – с представянето му на пистата ", добави Ямамото.
Снимка: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР