Шефът на Мерцедес във Формула 1 – Тото Волф сподели,

...
Шефът на Мерцедес във Формула 1 – Тото Волф сподели,
Коментари Харесай

Шефът на Мерцедес наля в сол в раната за Ферари

Шефът на Мерцедес във Формула 1 – Тото Волф показа, че несъмнено не е очаквал двойната победа в Гран При на Русия , която стана факт след непредвидени проблеми за Ферари. Австриецът в допълнение жегна съперниците с думите, че по-скоро те са изпуснали победа, в сравнение с Мерцедес да я е спечелил.

„ Скудерията” започва надпреварата доста мощно, въпреки че имаше немалки вътрешни несъгласия сред водачите Шарл Льоклер и Себастиан Фетел. Горе-долу по средата на надпреварата Ферари извика първо монегаска, а след това германеца в бокса. Секунди след излизането на пистата Фетел отпадна от конкуренцията поради щета в мотора, а Мерцедес сграбчиха шанса си и сложиха нови гуми, с което опазиха позициите си пред Льоклер.

„ Дали имахме шанс? Не знам, само че мисля, че някой беше написал, че има дни, в които е по-добре да си късметлия, в сравнение с да се трудиш усърдно”, разяснява Волф.

„ В нашия спорт шансът е с теб единия ден, а на идващия – против теб. Днес имахме тактика да останем дълго на трасето, надявайки се на кола за сигурност и такава се появи.”

Двойният триумф направи по този начин, че Мерцедес може да завоюва купата при водачите още в идващия старт – Гран При на Япония – който е след 2 седмици.

„ Винаги съм черноглед и през вчерашния ден видях какъв брой бързо върви колата на Ферари. От позиция на показване, имаше някои неналичия по нашата машина. От друга страна, Ферари изпуснаха победа и ние я взехме”, добави Волф.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР