Шефът на Мерцедес Тото Волф заяви, че след идването на

...
Шефът на Мерцедес Тото Волф заяви, че след идването на
Коментари Харесай

Волф: Преди мислех, че между съотборниците трябва да има ожесточена битка

Шефът на Мерцедес Тото Волф съобщи, че след идването на Валтери Ботас в тима, е трансформирал възгледите си за това какви би трябвало да са връзките сред двама водачи в един екип. В изявление Тото изясни, че преди е считал жестоката конкуренция за нещо обикновено и належащо за отбора, само че в този момент е на друго мнение.

Мерцедес трябваше да овладяват пристрастеностите сред Люис Хамилтън и Нико Розберг в предходни години, тъй като борбите им на пистата постоянно излизаха отвън очертанията и се оказваха нездравословни за отбора. След това в Бракли пристигна Ботас и от този момент царува естетика. В навечерието на новия сезон Волф е уверен, че положителните връзки сред Валтери и Люис ще са в интерес на екипа за идната борба с Ферари в международния шампионат.

"Нико ни сложи пред приключен факт. Дори не сме споменавали отдръпване, а внезапно си потегли и несъмнено не беше елементарно да намерим подобаващ водач, който да го замести. Отделихме време и в последна сметка извикахме верния човек ", съобщи Волф.

"Преди имах вяра, че яростното съревнование сред двама съотборници е хубаво за тима, тъй като по този начин всеки кара другия да дава най-хубавото от себе си. Урокът, който научих, е, че това най-вероятно не е правилно. Трябват ти двама водачи, които се показват на високо равнище и на пистата се провокират един различен, само че конкуренцията посред им не излиза отвън кокпита. Начинът на мислене и връзките на двамата предходната година ни направиха по-силни, тъй като имахме открита и почтена среда. Фундаментално бързата ни, само че сложна кола, също се показа мощно, тъй като двамата работиха с нея добре. Динамиката сред Валтери и Люис ни оказа помощ да развием болида по доста сполучлив метод и да спечелим и двата шампионата, тъй че и за секунда не скърбя за решението ни ".

Повече информация за Формула 1 можете да прочетете на уеб страницата formula1.sportal.bg


Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР