Шефът на Международния валутен фонд (МВФ) Кристалина Георгиева каза, че

...
Шефът на Международния валутен фонд (МВФ) Кристалина Георгиева каза, че
Коментари Харесай

МВФ не изключи изпадане в неплатежоспособност на Русия

Шефът на Международния валутен фонд (МВФ) Кристалина Георгиева сподели, че невижданите наказания, наложени на Русия поради нейната инвазия в Украйна, са предизвикали внезапно стесняване на съветската стопанска система и тя е изправена пред " дълбока криза " тази година.

Тя също по този начин уточни, че несъстоятелност във връзка с външния дълг на Русия към този момент не се преглежда като нещо " необикновено ".

Георгиева означи, че МВФ няма стратегия или политически връзки с Русия в този миг, като офисът на Фонда в Москва не работи.

Тя означи, че е " доста, доста малко евентуално " Русия да може да откри централна банка, която да обменя нейните така наречен " специфични права на тираж " в МВФ в друга валута.

Войната в Украйна и солидните наказания против Русия провокираха стесняване на международната търговия, като покачиха цените на храните и силата внезапно, което ще принуди Международния валутен фонд да намали прогнозата си за световния напредък през идващия месец, съобщи ръководещият шеф на МВФ Кристалина Георгиева, оповестява Ройтерс. Тя въпреки всичко чака " позитивна траектория " за международната стопанска система.

Глобалният заемодател към този момент намали икономическите си прогнози за Съединени американски щати, Китай и международната стопанска система през януари, базирайки се на опасности, свързани с пандемията Covid-19, възходящата инфлация, спиранията на веригите на доставки и предстоящото " стягане " на паричната политика в Съединени американски щати.

Тогава МВФ предвижда, че световният стопански напредък ще доближи 4,4% тази година, което е намаляване от предходна прогноза от 4,9%, припомня Ройтерс.

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР