Шефът на маркетинговия отдел в Левски Тодор Минев обяви, че

...
Шефът на маркетинговия отдел в Левски Тодор Минев обяви, че
Коментари Харесай

Директор обяви раздяла с Левски

Шефът на маркетинговия отдел в Левски Тодор Минев разгласи, че се разделя с клуба, защото договорът му е преустановен. Той разгласи това на страницата си във Facebook. Минев твърди, че е бил подготвен да работи за “сините” против символичната сума от 1 лев на месец, само че даже и по този начин не е съумял да убеди шефовете да го задържат на “Герена”. Публикуваме написаното от него без редакторска интервенция.

Здравейте Левскари!
Дойде време да дам доклад за свършената от мен и екипа ми работа, защото бях известен, че се приключва договорът с мен и компанията ми.
Няма да влизам в полемики по тематиката. Причината за прекратяването на контракта бе показана като чисто финансова. Аз одобрявам това което върша извънредно съществено, а фактът, че го върша за обичания ми тим, даже не го правеше работа, а просто същинско развлечение. Заради това взех решение да приготвя мотивационно писмо, адресирано до „ Нове Холдинг “, в което с изключение на, че описах всичко, което съм направил досега, дадох предложение да продължа да заемам поста си и да не преставам да върша това, което върша, против символичната сума от 1 лев на месец. Очевидно повода, която ми бе показана за отстраняването ми от служба не е била тази, която цитирах горе. Каза ми се, че новото управление желае да се срещне с мен, с цел да се обсъдят методите, по които можем да продължим да работим дружно, само че в продължение на един месец никой не ме потърси за сходна среща. Нещо повече, прекрати се достъпа до обществените канали на клуба на мен и екипа и ние не можехме да продължаваме да работим, макар че ми беше връчено предизвестието за преустановяване на контракта.
С оглед на това и на стотиците въпроси, които получавам по отношение на замиращата активност на обществените медии на клуба, желая публично да оповестя отдръпването ми от поста на Маркетингов Директор на ПФК Левски!
Бях заречен да повеждам извънредно транспарантна политика, що се отнася до активността, за която давам отговор. Срещнах се с доста от вас, които ме потърсиха, с цел да ми зададат въпроси, свързани с маркетинга, само че през времето спестих доста информация, която ме задушаваше, само че съобщаването и би довело до деноминирането на името на клуба.
Та ето и няколко думи, свързани с нашите достижения. За времето, в което аз и екипът ми се занимавахме с маркетинга, успяхме да създадем следните интензивности и резултати:
- Да установим ред в корпоративната еднаквост на клуба, като за задачата изготвихме обстоен бранд бук с емблеми, графики и шрифтове.
- Да увеличим почитателите на клуба в обществените мрежи с над 30% за една година на фона на това, което към този момент се е предписание в последните 10 години. За някои от обществените мрежи имаме над 100% растеж с помощта на новаторските тактики, които приложихме.
- Да организираме празненства на всеки домашен мач - “Matchday”, което дълготрайно води до по-висока посещаемост и спомагателни финансови изгоди за клуба. Само от храните и напитките сега клубът получава над 4000 лева при обикновено посещаван мач.
- Да създадем клубен амулет “Лъвски” и екип от “Сини Ангели”, които способстват за атмосферата и посещаемостта на “Matchday”.
- Да реновираме напълно магазина за почитател продукти, като го създадем съвременен и отговарящ на стандартите на водещ народен клуб.
- Да създадем дизайн на продуктова гама от над 150 почитател продукта.
- Да създадем лична марка бира, която се харесва и употребява от цялата левскарска общественост.
- Да вдигнем качеството на телевизионните продукции на Левски ТВ до равнището на водещи клубни тимове в Европа.
- Да създадем редица сполучливи начинания, като “Учи и спортувай с Левски”, в който талисманът ни, „ Лъвски “, върви в разнообразни учебни заведения, с цел да кани децата с родителите си да посетят мачове на стадиона.
- Да създадем семеен ВИП бранш, неповторим по рода си за българските игрища, който има за цел да забавлява както децата, по този начин и родителите.
Борили сме се със зъби и нокти с обезверената администрация на клуба, с цел да се случат всички тези неща. Аз персонално съм финансирал 90% от всичко упоменато горе, защото маркетинговият бюджет постоянно е бил 0 лв.. За да можем да излъчваме качествено наличие, съм вложил над 7000 лв. в техника за Левски ТВ. За реконструкцията и модернизирането на магазина, който преди този момент изглеждаше като аптека от 80-те години, съм вложил над 10 000 лв.. За възнаграждения на маскота “Лъвски” и “Сините Ангели” съм вложил над 6000 лв. за 12 месеца.
В този интервал аз даже не получавах възнаграждението си по контракт. Тук е ред да благодаря на Павел Колев и екипа от „ Нове Холдинг “ за това, че бяха правилни и изплатиха всички дължими суми по въпросния контракт.
Любовта към тима и това, което върша, ме тласна да се развъртвам в допълнение в тенденция, която би била потребна за заемания от мен пост. Аз и част от екипа ми се записахме в образователната стратегия на Футболен Клуб Барселона за “Спортен Маркетинг и Спонсорство”.
Отделно от това, с цел да развиваме интернационалните взаимоотношения и да черпим хрумвания и ентусиазъм от непознатите тимове, имаме уговорени редица срещи с маркетингови мениджъри и шефове от цяла Европа, започвайки този юни с господин Деймиън Бот - Маркетинг Мениджър на ПСВ Айндховен.
Надявам се с наученото да мога да оказвам помощ даже и не директно на клуба и на това да се развиваме в вярната посока!
Благодаря на всеки един от вас, които ми стисна ръката и ме поздрави за това, което върша. За вас го върших и за вас ще не преставам да се трудя, с цел да се развива синята концепция и в идващите генерации.
Поклон пред цялата синя аудитория!
Поклон пред Левски!
Респект!
Само Левски!
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР