Шефът на Манчестър сити Халдун Халифа ал Мубарак готов да

...
Шефът на Манчестър сити Халдун Халифа ал Мубарак готов да
Коментари Харесай

Пробив в отношенията с Емирствата

Шефът на „ Манчестър сити ” Халдун Халифа ал Мубарак подготвен да образова гратис наши футболисти и треньори


Екипи идват в български учебни заведения


Започваме да работим интензивно за сключване на стратегически контракт с Обединените арабски емирства в няколко сфери – на изкуствения разсъдък, образованието, селското стопанство, киберсигурността. Това разгласи министър председателят на конференция в седемзвездния хотел Emirates Palace в Абу Даби.

Премиерът акцентира, че неслучайно при започване на срещата си с престолонаследника шейх Мохамед бин Зайед Ал Нахаян сложил тематиката за Западните Балкани. „ Колкото и да имаме предпочитание да изнасяме агнета за този пазар, не можем да осигурим нужните количества, само че обединени с други страни от Западните Балкани това би било реалистично. При добра съгласуваност бихме могли да сме конкуренция на Австралия и други страни ”, акцентира министър председателят. Той описа, че няколко часа след срещата с престолонаследника, той го потърсил по телефона и му съобщил, че изпраща при него шефа на капиталовите фондове в ОАЕ, с който разговаряли за другите сфери на съдействие.

Премиерът описа, че шефът на „ Манчестър сити ” и капиталов управител на ОАЕ Халдун Халифа ал Мубарак е изразил подготвеност да образова гратис наши футболисти и треньори. „ Ще изпратя Красен Кралев, да се договарят ”, съобщи Борисов.

Той изясни, че в идващите две седмици екипи от ОАЕ ще дойдат в България да прегледат университетите, индустриалните зони, учебните заведения, в които имаме гениални възпитаници, които печелят олимпиади. „ Ние не желаеме някой да ни дава пари. Това, което предлагаме, носи вложения, носи принадена стойност ”, акцентира министър председателят. Според него било реалистично упованието до края на годината стратегическият контракт за партньорство с ОАЕ да бъде квалифициран и подписан.

Попитан дали по образеца на емирствата е подготвен да назначи министър на щастието, Борисов отговори – “Ако ме питате дали ще сложа министър на веселбата – няма, ние всеки ден сами си сътворяваме толкоз проблеми, че можем да ги овладеем, само че мога да назнача министър на изкуствения разсъдък. ”

Дарове


Престолонаследникът на Абу Даби подари килим на Борисов

 20181021_100547  20181021_100537  02-1-kilim
Престолонаследникът на Абу Даби шейх Мохамед бин Зайед ал Нахаян подари на премиера Бойко Борисов ръчно тъкан килим, направен от афганистанка с благотворителна цел. Майсторката на килима е член на фондация, в която е и дъщерята на шейха. Другият подарък за Борисов е дребна дървена пластика.

Униформа на баретите и револвер, направен от „ Аркус ” подари Бойко Борисов на престолонаследника на ОАЕ, който e колекционeр на оръжия.

Ал-Улама желае да строи домове на Марс


Министърът на изкуствения разсъдък посрещна премиера на летището


Премиерът Бойко Борисов бе посрещнат на летището в Абу Даби от министъра на изкуствения разсъдък Омар бин Султан Ал-Улама. Той е единствено на 28 години и заема основния пост от октомври предходната година.

Назначаването на Омар бил Султан Ал-Улама в кабинета на ОАЕ е първото сходно в арабския свят. Чрез него Емирствата признават смисъла на новите технологии за образуване на стопанските системи на бъдещето.

Омар бил Султан Ал-Улама е един от поддръжниците на концепцията за създаване на домове на Марс, в които да живеят 600 000 земляни. Проектите за заселване на Червената планета са до 2117 година

В ОАЕ има едноседмична самодейност, в границите на която 100 държавни институции ще оферират над 1100 услуги единствено електронно, без потреблението на никаква хартия. Всички услуги ще бъдат налични единствено онлайн.

Още след рухването на цените на петрола през 2014 година фокусът в новите технологии е държавна политика на всички страни от Залива. Според данни на емирствата точно изкуственият разсъдък може да способства с 15,7 трилиона $ на световната стопанска система през 2030 година

Екатерина Захариева се срещна с министъра на щастието


През 2016 година кабинетът на ОАЕ основава поста

 Посланикът на ОАЕ в София Абдулуахаб ал Нажар, външният министър Екатерина Захариева, министърът на щастието Ухуд ал Руми и държавният министър на външните работи за културна дипломация Заки Нусейбах Посланикът на ОАЕ в София Абдулуахаб ал Нажар, външният министър Екатерина Захариева, министърът на щастието Ухуд ал Руми и държавният министър на външните работи за културна дипломация Заки Нусейбах
Като част от делегацията на премиера Борисов в Обединените арабски емирства външният ни министър Екатерина Захариева организира работни срещи с държавния министър на щастието Ухуд ал Руми и държавния министър на външните работи за културна дипломация Заки Нусейбах.

“Надявам се скоро да ми гостуват в България ”, написа Захариева във Facebook.

На срещата участва посланикът на ОАЕ в София Абдулуахаб ал Нажар и държавният министър на външните работи за културна дипломация Заки Нусейбах.

Представител на външно министерство на ОАЕ изясни, че главната задача на министъра на щастието е да прави хората щастливи и да дава публичност на положителните вести. Той акцентира, че множеството хора в емирствата се усещат щастливи и затова министъра на щастието имал малко работа. Постът в кабинета на ОАЕ за министър на щастието е основан през февруари 2016 година, когато го заема Ухуд ал Руми.

Дипломация


В емирствата живеят към 7000 българи


Още през 2014 година отпадат визите за жители на Европейски Съюз

Признати са българските шофьорски книжки

Дипломатическите връзки са открити на 19 октомври 1991 година с сан на посолства с подписването на взаимна декларация сред Министерство на външните работи на България и Министерство на външните работи на ОАЕ. През юли 2001 година България открива генерално консулство в Дубай, а на 30 октомври 2015 година Министерски съвет приема решение за разкриване посолство на България в Абу Даби, което е публично намерено на 10 април 2018 година Първият български дипломат в ОАЕ – Богдан Коларов.

Сътрудничество


Обменяме информация в региона на сигурността


В интерес на България и на Обединените арабски емирства е двете страни да изградят дейно партньорство в стратегически значими области, измежду които сигурността и битката с тероризма. Това съобщи министър председателят Бойко Борисов по време срещата със заместител министър-председателя и министър на вътрешните работи на ОАЕ шейх Сайф бин Зайед Ал-Нахаян, на която разискаха общи ограничения в региона на сигурността.

Борисов акцентира смисъла на обмена на информация и опит в битката против престъпността и контрабандата.

Според българския министър-председател би било добре да се развие съдействието сред службите на двете страни. Премиерът дефинира като позитивно постигнатото взаимно признание на свидетелства за ръководство на МПС. Влизането в действие през месец юли на Меморандума, който урежда този въпрос, беше дълго чакано събитие за съгражданите ни в ОАЕ. С него отпадна нуждата те наново да посещават шофьорски курсове и да поставят изпити във федералната монархия.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР