Шефът на лидера във Втора лига изрази задоволство от представянето

...
Шефът на лидера във Втора лига изрази задоволство от представянето
Коментари Харесай

Асен Миланов: Задължени сме да има осветление на стадион Спартак през лятото

Шефът на водача във Втора лига изрази удовлетворение от представянето на тима през есента и оптимизъм за пролетта. Асен Миланов разгласи също, че са длъжни до лятото да инсталират електрическо осветяване на стадион " Спартак ", каквото е условието за срещите в елита.  

Асен Миланов е безапелационен, че първото място, на което се намира отбора, е ангажимент и отговорност. Той направи равносметка за представянето на " соколите " дотук и показа, че в случай че Спартак влезе в Първа лига, ще продължи да играе атакуващ футбол.  Миланов сподели също, че с Павлин Николов към този момент са развързали кесиите за прехвърляния през зимата.

Ето какво съобщи Асен Миланов пред Дарик радио и dsport.bg: 

" Ако преди старта на сезона някой  ми бе споделил, че Спартак ще посрещне Коледа и Нова година преди всичко, щях да се усмихна и да видя още един идеалист против мен. Удоволствието е напряко необикновено. Да завършиш преди всичко по този безапелационен метод със 7 поредни победи, като през първия полусезон имахме и 5 обрата... Играхме хубав футбол, каквато беше главната ни цел. Наистина нямам думи да опиша това наслаждение, което изпитах.

Това не са чудеса. Това е плод на доста работа по-скоро от доста хора, които са повярвали в нашата концепция да възродим Спартак. Сърдечно благодаря на всички за това усърдие и себераздаване.

Каквото и да кажа за Васил Петров ще е малко. Той е един извънреден експерт, който е доста образован и квалифициран за това предизвикателство. Може би единственото, което му липсва е опитът, само че общо взето ние дружно се учим и се развиваме. Най-много ми харесва увереността му. Той изцяло, изцяло, изцяло оправда упованията ми. Виждаме резултатът какъв е.

Дотук изживях най-тежко посленият мач със Септември София. Толкова доста прединфарктни положения имаше. И най-после въодушевлението, което демонстрираха нашите гладиатори на терена... Предполагам, че почитателите са били извънредно въодушевени в края на мача. Действително по време на срещата виждах посърналите лица на всички, тъй като в мача имахме доста съществени проблеми..

Преди старта на шампионата се надявахме на челно класиране в шестицата и в случай че имаме опция да нападаме Първа лига. Сега предвид на обстановката и нашето класиране към този момент сме задължени още по-концентрирани да преследваме задачата си и първото място. Самото първо място е един тип ангажимент и отговорност. Аз мисля, че след съвсем 2 години работа, нашите почитатели имат упования и желаят да изпитат още веднъж удоволствието от футбола.

Кесиите с Павлин Николов сме ги развързали за траснсфери. Водим диалози с няколко футболисти. Към момента няма по какъв начин да разглася имена. Знаете, че този интервал е много внимателен. Въпреки нашата поверителност, в медиите се прокрадват тук там няколко имена. Да, има разговори с Мартин Кавдански. Апелирам за още 2 седмици самообладание и мисля, че на старта на подготовката ни ще сме с окомплектован тим, в това число и с няколко нови имена. Мога единствено да кажа, че ще има огромно вдъхновение и всички ще бъдат прелестно сюрпризирани.

Планирахме лагера в Анталия още 2-3 седмици преди края на полусезона. Първото място не е било от голяма важност за това решение. Смятам, че нашите футболисти заслужават едно професионално отношение, тъй като те накараха още веднъж сърцата на спартаклии да затуптят, като на моменти даже прескачаха като в прединфарктно положение. На легар в Анталия сме от 17-и януари до 1 февруари.

Има толкоз доста точки, по които би трябвало да работим, с цел да отговорим на условията на БФС да можем да играем домакинските мачове на нашия стадион. Осветлението и ел. таблото са две от тях. Тук разчитаме на съдействието на община Варна, с цел да можем да се завърнем в Първа лига с изцяло приключен стадион, с цел да бъдат и трибуните претъпкани. Задължени сме да инсталираме електрическо осветяване на стадиона ни през лятото.

Относно ремонтните действия на стадиона, доста постепенно се случват нещата. Даже на моменти ми се коства, че в един миг ще се наложи да се работи непрекъснато, с цел да бъде приключен стадионът. Работи се по гостуващия бранш, по оградите, подходи към стадиона. Тепърва би трябвало да се стартира построяването на пистата. Това е доста работа и имам известни терзания по отношение на темповете, с които се прави..  

Работи се и по построяването на подготвителните стадиони на " Локомотив ". Това е главният проблем, който би трябвало да решим. Трябва още при започване на идната година да стартираме построяването на тези терени. Децата ни няма къде да упражняват и сме гузни пред тях. За нас те са най-важни и ние би трябвало да им осигурим терени, с цел да могат да упражняват професионално и да ги развиваме.

Никой не вярваше на всичко, което планирахме още в самото начало. Мнозина даже смятаха, че си мечтаем. Само, който има вяра и преследва фантазиите си до дъно, ги реализира. Почти 2 години демонстрираме една последователност в дейностите си. Ако влезем в Първа лига, още веднъж ще играем атакуващ футбол. Ще се борим до финален мирис и ще преследваме фантазиите си. А почитателите дано да се научат да се забавляват и да изпитват наслаждение от всичко, което ние им предлагаме. "
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР