Шефът на лекарския съюз д-р Иван Маджаров изказа днес възмущение

...
Шефът на лекарския съюз д-р Иван Маджаров изказа днес възмущение
Коментари Харесай

Лекарският съюз се възмути от реакции с/у доктори

Шефът на лекарския съюз доктор Иван Маджаров изрече през днешния ден отвращение от реакциите по отношение на доктори и медицински личен състав в София след гибелта на 3-годишното момченце Алекс, което мина през три лечебни заведения и най-после издъхна в "Пирогов ". На нарочна конференция Маджаров описа и окончателния вид на диагнозата на отишлото си дете.

"На първо място желая да поднеса откровените си съболезнования на околните на детето. Досега запазихме безмълвие, тъй като ние, лекарите, считаме, че би трябвало да загърбваме страстите си и да изчакваме доказателствата. За страдание, науката не е всесилна. В международен мащаб умират повече от 800 000 души от пневмония годишно. За страдание този трагичен случай докара до това, че безпричинно бяха уволнени сътрудници. Екипите, които се бориха за живота на това дете, безпричинно бяха засегнати. Стигна се до там, че специалността Педиатрия да получи спомагателен отлив и уважавани лекари да бъдат опетнени ", разяснява ръководителят на Българския лекарски

Изключително тежка зараза - двустранна пневмония с кръвоизлив в надбъбречните жлези, протекла по най-бързия метод. Това е повода за гибелта на 3-годишното Алекс, който умря преди към месец, откакто родителите му търсиха помощ в три столични лечебни заведения. Това е заключението на БЛС по случая, което доктор Маджаров оповести.

Той добави, че лекарското съсловие застава зад медиците, които биват "нападани без доказателства ". "Призовавам ви да се борим за истината, да осведомяваме обществото, да градим доверие и религия, тъй като от това имаме потребност. В съвремието стават чудеса. Те обаче са вероятни, когато имаме вяра в своя врач. Нито нашето общество, нито ние като лекари, можем да работим в среда, в която няма доверие ", добави ръководителят на БЛС. И акцентира, че разчита и на медиите за възобновяване на доверието към медиците.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР