Шефът на КПКОНПИ Сотир Цацаров разкри за първи път мотивите

...
Шефът на КПКОНПИ Сотир Цацаров разкри за първи път мотивите
Коментари Харесай

Цацаров проговори за оставката си: Евтин пиар на управляващите

Шефът на КПКОНПИ Сотир Цацаров разкри за първи път претекстовете за своята оставка, както и за какво, и по какъв метод е лишен позволява му до класифицирана информация.

„ В един миг взех решение, че безкрайните извършения с моето име и кой е отговорен за всички неудачи в тази страна ми пристигнаха допълнително. Всеки човек има достолепие и не мога да бъда упрекван за всичко, което не е направено. В продължение на няколко месеца се изляха всевъзможни словоизлияния, които бяха свързани с три-четири имена в тази страна. Достатъчно ми беше да чуя от човек който се обръща към Бойко Борисов с „ да, господин министър председател, несъмнено господин министър председател “, съобщи Цацаров и съобщи, че засяга Христо Иванов.  

Другото, което пристигнало допълнително на някогашния основен прокурор са посочените червени линии от Кирил Петков. „ Бях поласкан и изумен да схвана, че първите две червени линии са моята оставка и на основния прокурор. Не е енергетиката, не е коронавирус рецесията или нещо друго “, съобщи Цацаров и добави, че всеки ден фамилията му чете рецензиите, като е стигнал до там да прочете думи на Ивайло Мирчев, че и за неудачите в енергетиката още веднъж е отговорен Цацаров.

„ Ако аз съм една от аргументите корупцията да цъфти, аз депозирам оставка, освобождавайки терена на тези, които ме обсипват с рецензии. Давам им опция да покажат какво могат. От тук нататък пречката я няма и към този момент няма да си вършат политически пиар “, съобщи още пред депутатите Цацаров.  Той напомни, че 20 години е бил арбитър, 7 години е бил основен прокурор и няма по-естествено от това да се върне в правосъдната система, за разлика от тези, които тапия, само че не могат да работят друго с изключение на политици.  

Цацаров изясни и по кое време и по какъв начин му е бил лишен позволява до класифицирана информация. По думите на Цацаров 15 дни преди да разгласи решението си в общественото пространство той е уведомил по тази причина водачите на парламентарно показаните партии, в това число и ръководещата коалиция. 10 дни преди да подаде оставката си той е уведомил и президента Румен Радев за желанието си, тъй като почита институциите.

„ След като беше ясно, че ще подам оставка последва сказка от сътрудници на ДАНС по подаден сигнал. Агентите ме уведомиха, че е за лишаване на позволява, а от заложените ми въпроси стана ясно, че е обвързвано с ЦУМ-гейт, което беше обширно проверявано. Не е изтекла никаква информация и никой не ми е казвал нищо. В рамките на естествени и легални механизми съм научил за тази процедура, само че чак откакто взех решение да подам оставка “, сподели Цацаров.

Шефът на КПКОНПИ акцентира, че на 14 януари – петък позволява му е бил лишен, само че той не е бил известен от ДАНС за това. Вместо това пресцентъра на Кирил Петков пуска информацията в 9 часа сутринта на избрана медия. Заповедта е подписана от зам.-председател на ДАНС по директно гледище на министър-председателя и министъра на вътрешните работи. Не считам, че откакто 20 години съм бил арбитър, 7 години съм бил основен прокурор и съм чел строго секретни документи включително и на непознати служби, някой може да ми каже че съм изнесъл класифицирана информация и от това има последици “, съобщи Цацаров.

По мотив думите на Кирил Петков през днешния ден от Брюксел, който внуши, че оставката и позволява имат връзка и второто е причина за напускането на Цацаров, шефът на КПКОНПИ дефинира като „ инцидентна случайност “, че 9 часа сутринта от пресцентъра на Петков са подали информацията на една медия, а на Цацаров са съобщили в 13:20 на обяд, когато той се е обадил на сътрудниците от ДАНС, да се върнат и да му го връчат персонално. Цацаров дефинира протичащото се като на ниска цена политически пиар.

По думите му допуска, че точно вътрешният министър Бойко Рашков е подал сигнала до ДАНС и откакто се реши обжалването му ще вземе ограничения.  

„ Не мисля, че сме се събрали тук, с цел да употребяваме тротоарни думи като „ бухалка и бърсалка “, които се употребяват от избрани медии, тъй като КПКОНПИ не е търговски сдружение. Вие преди малко казахте, че една от аргументите популацията на България да намалее с 1 милион до момента в който съм бил основен прокурор, чак подобен грях не мога да поема. Ето, депозирам си оставката и да забележим какво можете “, съобщи Цацаров запитан от народен представител от ръководещата коалиция дали комисията е „ бухалка “ и, че до момента в който бил основен прокурор популацията е намаляло с 1 милион души.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР