Шефът на компанията Тесла Илон Мъск бе оневинен по процеса

...
Шефът на компанията Тесла Илон Мъск бе оневинен по процеса
Коментари Харесай

Оправдаха Илон Мъск по делото за клевета

Шефът на компанията Тесла Илон Мъск бе оправдан по процеса за клюка, почнал против него в Лос Анджелис по-рано тази седмица поради туит, в който през лятото на предходната година назова английски спелеолог "педофил ", съобщи Българска телеграфна агенция.
Съдебното жури дебатира по-малко от час, преди да разгласи милиардера, роден в Южна Африка, за почтен.
Мъск бе упрекнат от Върнън Ансуърт, английски спелеолог, разкритикувал го, че си прави реклама, като праща изобретена от него подводница да помогне на тайландски деца, заклещени в пещера. Адвокатът на спелеолога беше изискал от правосъдното жури да присъди на клиента му 190 милиона $ за нанесени морални вреди поради туита на Мъск. Адвокатът на милиардера обаче упрекна британеца, че се пробва да извлече изгода от един мощно медиатизиран развой, който се свежда до спор сред двама души. Адвокатът на британеца пък обрисува Мъск като деспотичен милиардер, противопоставил се да един непретенциозен човечец, чийто живот е бил разтресен от медийното внимание към процеса.
В сряда английският спелеолог сподели, че се е почувствал омерзен и потиснат, откакто Мъск го нарекъл обществено педофил. Малко след туита си, Мъск се извини за него и го изтри. А гневът му против спелеолога бе подбуден от това, че той бе декларирал, че подводницата, предлагана от Мъск за избавителната интервенция в Тайланд, е несъответствуваща за задачата и че това е пиар трик, след което беше предложил на милиардера "да си я постави там, където ще го заболи ".

Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР