Шефът на компанията Amazon Джеф Безъс оглави тазгодишната класация на

...
Шефът на компанията Amazon Джеф Безъс оглави тазгодишната класация на
Коментари Харесай

Шефът на Амазон оглави рейтинга на най-богатите хора в света според Forbes

Шефът на компанията Amazon Джеф Безъс оглави тазгодишната ранглиста на най-богатите хора на планетата на американското списание Forbes. Журналът е оценил положението му на 112 милиарда $.

Само за 12 месеца акциите на Amazon са скочили в борсовата си цена с 59%. Така Безъс е станал по-богат с цели 39,2 милиарда $ и това е най-високият растеж в пазарната стойност на скъпи бумаги от 1987 година насам, когато Forbes стартира да прави оценка положението на милиардерите по света.

Предишният дълготраен водач - създателят на софтуерния колос Microsoft Бил Гейтс, се е оказал към този момент на второ място в света със положение от " единствено " 90 милиарда $. Трети в влиятелната ранглиста е шефът на капиталовия фонд Berkshire Hathaway Уорън Бъфет със положение от 84 милиарда $.

Общо списанието е преброило по света 2208 милиардери в долари, чието общо положение доближава умопомрачителната сума от 9,1 трлн. бакса - с 18% повече по отношение на миналогодишния индикатор. Освен това в новия лист са влезнали и 259 нови богаташи, които по-рано не са попадали в него.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР