Шефът на КАТ Тенчо Тенев ще бъде изслушан днес в

...
Шефът на КАТ Тенчо Тенев ще бъде изслушан днес в
Коментари Харесай

Убиецът Семерджиев два пъти залавян без книжка и му се разминава! МВР е бездействало?!

Шефът на КАТ Тенчо Тенев ще бъде изслушан през днешния ден в Комисията по вътрешна сигурност и публичен ред във връзка аргументите и изискванията, довели до тежката злополука на бул. „Черни връх“, където дрогираният Георги Семерджиев умъртви с джипа си две млади дами, оповестява ПИК.

Комисията ще бъде закрита за медиите.

След злополуката бяха разкрити шокиращи обстоятелства към личността на килъра Георги Семерджиев, както и подозрения, че чиновници на Министерство на вътрешните работи, в това число и на високи позиции, са го покровителствали.

Междувременно стана ясно, че откакто през 2005 година на Семерджиев му е отнета книжката, той на два пъти е залавян да ръководи автомобил, без да има дееспособност. И при двата случая, през 2010 и 2021 година. началник на КАТ е Тенчо Тенев.

Бездействието от страна на чиновниците на Министерство на вътрешните работи във връзка с Георги Семерджиев е единствено едно от подозренията за разпънатия чадър върху него.

Според слуховете във вътрешното ведомство Семерджиев завързал връзки с високопоставени чиновници, като в началото им бил осведомител, а по-късно почнал да върти незаконни схеми, като им се отчитал с тлъсти комисионни, до момента в който те го покривали, в това число и за многочислените му пътни нарушавания.

Има съмнения, че Семерджиев с присъединяване на служители на реда са имали тайфа за издаване на свидетелства за ръководство на моторни-превозни средство в нарушаване на нормативните актове, както и такава за пререгистрация на крадени коли.

По време на съвещанието на комисията по вътрешна сигурност и публичен ред през днешния ден би трябвало да стане ясно има ли задоволително доказателства за разпънатия чадър над Георги Семерджиев, за какво Министерство на вътрешните работи е бездействало толкоз време и можеше ли да се предотврати жестоката злополука, лишила живота на две изцяло почтени дами.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР