Шефът на КАТ Бойко Рановски става зам .-началник на Изпълнителна

...
Шефът на КАТ Бойко Рановски става зам .-началник на Изпълнителна
Коментари Харесай

Рокади в КАТ заради прехвърляне на регистрацията в ДАИ, подозират сериозна далавера

Шефът на КАТ Бойко Рановски става зам.-началник на Изпълнителна организация „ Автомобилна администрация “. Според източници на Фрог в Народното събрание, това е станало по искане на премиера Бойко Борисов.
Рановски към този момент не е чиновник в Министерство на вътрешните работи, защото от няколко дни е трансфериран на щат в транспортното министерство. Причината за рокада е, че ръководещите имат желание да трансферират регистрацията на МПС от вътрешното ведомство в „ Автомобилна администрация “. И тъй като Рановски разбирал от тази работа, по тази причина го местят в друго ведомство. Има съществени опасения, че с прехвърлянето на регистрацията се крои сериозна спекулация.

Любопитното е, че като шеф на КАТ, Бойко Рановски няма кой знае какъв триумф в застраховане на сигурността по пътищата. „ Хората си мрат като пилци. Все едно сме на война “, разясняват ченгета. През последните дни върви усилена пиар акция за залавяне на пияни и дрогирани водачи. За да наподобява всичко още по-зрелищно бе включен и вертолет, с който да се наблюдават водачите. Оказа се, че резултатът от повдигането на летателния уред във въздуха е снимането кола, спряла в спешната лента на автомагистралата.

Фрог преди дни ви осведоми, че делата против въпросните извършители падат в съда, защото Министерство на вътрешните работи не съблюдава избрана Наредба. Според нея на всички проби за алкохол и опиати би трябвало да се слага стикер със сериен номер. Въпросните стикери, обаче не са обезпечени от Министерство на вътрешните работи, което кара прокурорите да приключват следствията поради опорочаване на наказателното произвеждане.

В същото време Борисов бил супер удовлетворен от акцията и метода, по който се представяла по медиите. Във вторник викнал в кабинета си шефовете на пътната полиция, с цел да им благодари за грандиозния триумф. Паралелно с това вътрешният министър Валентин Радев се похвали, че от началото на годината жертвите са намалели с 12, 7%. Статистиката на Фрог пък демонстрира, че единствено събота и неделя са починали 7 души при ПТП.

Усилено се разяснява, че шеф на КАТ щял да става някой си Рапчев. Споменава се, че нищо не разбирал от пътна сигурност. Но твърдят, че щял да се научи. Та в резюме: Пътна полиция я хвалят, далаверата си върви, Гражданската отговорност нараства, а ние продължаваме да гинем като мухи по родните ни пътища.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР