Шефът на КАТ-Благоевград Данаил Стоицов бе арестуван при зрелищна акция

...
Шефът на КАТ-Благоевград Данаил Стоицов бе арестуван при зрелищна акция
Коментари Харесай

Закопчаха и шефа на КАТ-Благоевград Данаил Стоицов

 Задържаха шефа на КАТ-Благоевград Данаил Стоицов  Задържаха шефа на КАТ-Благоевград Данаил Стоицов  Задържаха шефа на КАТ-Благоевград Данаил Стоицов  Задържаха шефа на КАТ-Благоевград Данаил Стоицов  Задържаха шефа на КАТ-Благоевград Данаил Стоицов  Задържаният началник на КАТ-Благоевград Данаил Стоицов  Задържаният началник на КАТ-Благоевград Данаил Стоицов  Задържаният началник на КАТ-Благоевград Данаил Стоицов  Задържаният началник на КАТ-Благоевград Данаил Стоицов  Задържаха шефа на КАТ-Благоевград Данаил Стоицов
Шефът на КАТ-Благоевград Данаил Стоицов бе задържан при зрелищна акция на “ Вътрешна сигурност “ и ДАНС, Националната следствена работа и Икономическа полиция под управлението на Специализираната прокуратура. Той е упрекнат в корупция, корист със служебно състояние и присъединяване в скица за бърза регистрация на МПС-та против пари.

Освен него, органите на реда задържаха домакинката на КАТ и една от чиновничките работещи на гише за регистрация на МПС. Белезници щракнаха и на медиаторите в схемата Бойко Шарков, който има пункт за регистрация на коли и застраховки.При него работи брачната половинка на шефа на КАТ.

Арестуван е и другия прочут медиатор в града някогашния служител на реда Никола Доганджийски прочут с прякора Колевеца.

Арестите станаха в постройката на КАТ. Там арестуваните чиновници бяха държани до момента в който пред тях и поемни лица се вършат обиски в кабинетите им.

Задържаните са взели участие в скица за споразумяване на бързи номера и регистрации на нови коли. Схемата е следната –плаща се на медиатор, който записва автомобил по бърза процедура, откакто се регистрира с пари по всички равнища в КАТ. Така против суми от 50 до 100 лв. се получават хубави номера на колите и регистрация без очакване в границите на час-два. А за редовите жители регистрациите от време на време стават и за дни.

По тази скица се обслужват и локални автокъщи. Те си заплащат на медиаторите и клиентите им си получават новозакупените коли с регистрация и номера за два часа.

Сигналът е подаден от две страни-местен предприемач и македонски водач. Те се пробвали да минат по постоянния път, само че не станало и тогава медиаторите, които висят пред постройката на КАТ и им поискали по 300 лв.,за да им оправят документите.

„ Невинен съм, аз се чуствам изкупителна жертва, не зная за никаква сходна скица да съществува в КАТ-Благоевград,познавам доста хора, само че това не значи,че влизах в схеми с тях. Това изказване направи пред медиите шефа на КАТ Данаил Стоицов в миг, когато бе изваден с белезници и стартира обиск на персоналния му автомобил Шкода. Той бе очевидно много обезпокоен. Обиски са осъществявани и по домовете на чиновниците и медиаторите. От КАТ бяха опаковани от следователите компютри и кашони с документи.

Акцията последва месец и половина след огромните арести в ДАИ-Благоевград. Тогава бяха арестувани 10 чиновници и упрекнати в корупция и рекет на транспортни компании.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР