Шефът на испанския здравен кризисен щаб Фернандо Симон, който ръководи

...
Шефът на испанския здравен кризисен щаб Фернандо Симон, който ръководи
Коментари Харесай

Испания: Здравните власти отчитат спад в разрастването на заразата

Шефът на испанския здравен спешен щаб Фернандо Симон, който управлява битката с ковид в страната и поддържа постоянен контакт с премиера Педро Санчес, е дал позитивна проба за вируса. Това съобщиМария Хосе Сиера, представител на испанските здравни управляващи, представена от Ройтерс.

На постоянна конференция в понеделник, на която замести Симон, Сиера съобщи, че наклонността при всекидневния брой на заразяванията се е трансформирала, откогато са били въведени карантинните ограничения. Сега новите случаи се усилват с по към 12 % дневно при почти 20 % преди 25 март.

Осемстотин и дванадесет смъртни случая, дължащи се на новия ковид, бяха регистрирани в Испания през последните 24 часа.Общият брой на умрелите в страната доближи 7340.

Данните от последните 24 часа демонстрират лек спад по отношение на рекордните за Испания 838 смъртни случая за едно денонощие, оповестени през вчерашния ден.

Страната е втора в света по брой жертви на причиняваното от ковид заболяване Covid-19. Пред нея в печалната статистика е единствено Италия.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР