Шефът на Информационно обслужване проф. Михаил Константинов направи интересен коментар

...
Шефът на Информационно обслужване проф. Михаил Константинов направи интересен коментар
Коментари Харесай

Проф. Константинов за драстичната разлика между екзит половете и крайния резултат на изборите в София: Хората ги е било срам да си кажат, че са гласували за БСП и Манолова

Шефът на " Информационно обслужване " проф. Михаил Константинов направи забавен коментар за това, че в изборния ден в София разнообразни организации приказваха за разлика от 13 до 15 % сред Йорданка Фандъкова и Мая Манолова, а в последна сметка формалните данни демонстрираха, че ги разделят 4-5 %.

``
реклама

" Това беше извънреден феномен, който ще влезе в учебниците. Моята персонална догадка е, че част от хората, които бяха дали своят вот за госпожа Манолова, ги беше позор да кажат. Защото те бяха десни гласоподаватели, и са споделили, че са дали своят вот за Фандъкова. Защото вижте - тези, които бяха разпитвани на " екзит пола ", те са от същите секции, в които се преброиха протоколите. Тоест, когато преброихме гласовете, които те са пуснали, те дадоха разлика 5 на 100, което е същинската разлика. Когато обаче са ги питали анкетьорите, те споделиха разлика от порядъка на 10-12 %, някъде и повече проценти. Човек не смее пред себе си да каже за кой е дал своя вот. Социолозите го нарекоха " непрестижен избор ". Както от време на време Българска социалистическа партия внезапно си подвига резултата спрямо предизборните гласове. Защото който желае да гласоподава за Българска социалистическа партия го е позор. Това се наблюдаваше доста пъти в историята. Крайно време е българите да се отърсят  от тези страсти и да бъдат почтени пред себе си ", съобщи Константинов в ефира на БТВ.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете комен
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР