Шефът на Формула 1 Чейс Кери заяви, че Либърти Медиа

...
Шефът на Формула 1 Чейс Кери заяви, че Либърти Медиа
Коментари Харесай

Ф1 не се страхува да рискува с нови състезания

Шефът на Формула 1 Чейс Кери съобщи, че Либърти Медиа не се опасява да поема опасности с организацията на нови надпревари. За новото Гран при на Маями ще бъде прибавен нов финансов модел, друг от обичайна такса за присъединяване. Вместо това, конкуренцията ще се осъществя на правилото на споделен риск сред Ф1 и локалния промоутър Саут Флорида Рейсинг, който се управлява от милиардера Стивън Рос.

Формула 1 вижда Маями от вероятността на по-голям проект, който включва евентуални спомагателни доходи от туризъм, обвързван с моторния спорт. Освен това се разчита тази демонстрация да разпространява Ф1 като цяло в Съединени американски щати.

Решението за друг финансов модел провокира напрежение измежду редица от актуалните уредници на надпревари, множеството от които имат дълготрайни и скъпи контракти по обичайните условия. На въпрос дали моделът от Маями е използван и на други континенти, Кери отговори: " Реално всяко съревнование е неповторимо. Смятам, че изискванията би трябвало да се преглеждат за всяко едно по настрана. Хората не си дават сметка, че тези събития имат доста раздвижен капацитет, а освен такса – хотелски услуги, спонсорства и т. н. "

" Готови сме да поемаме опасности, в случай че сме уверени, че има смисъл в това ".

Кери показа, че се чака скоро да бъде финализиран календара за 2019, който ще включва 20 надпревари, в случай че не се появи избавителен проект за " Хокенхайм " в последния миг. Той ще бъде оповестен скоро, като не е изключено надпреварата в Маями да влезе още следващата година, а не чак през 2020.

The Miami GP will see " risk sharing " between F1 and the local promoter, instead of the traditional huge sanction fee - and Chase Carey says he'd be willing to take risks elsewhere too: https://t.co/E1ms2NDRqe
— Adam Cooper (@adamcooperF1) 9 август 2018 година Снимка: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР