Шефът на Facebook Марк Зукърбърг заяви, че няма намерение да

...
Шефът на Facebook Марк Зукърбърг заяви, че няма намерение да
Коментари Харесай

Зукърбърг не мисли да подава оставка

Шефът на Фейсбук Марк Зукърбърг съобщи, че няма желание да подаде оставка.

" Нямам такива проекти ", сподели Зукърбърг пред CNN Business, когато беше запитан дали няма да обмисли отдръпването си като началник.

Той също по този начин отбрани основния действен шеф на Фейсбук Шерил Сандберг, която притегли рецензията поради нейните дейности, свързани с рецесията, в която изпадна гигантската обществена медия.

" Шерил е в действителност значима част от тази компания и упражнява доста старания за доста от най-големите проблеми, които имаме ", сподели Зукърбърг.

" Тя е значим сътрудник за мен от 10 години. Много се гордея с работата, която сме свършили дружно, и се надявам, че ще работим дружно още десетилетия. "

През тази година Фейсбук изпада от една в идната неразбория, защото се сблъска с продължаващото отражение от потреблението на мрежата от страна на Русия за интервенция в президентските избори през 2016 година в Съединени американски щати, абсурда с Cambridge Analytica, при който данни на потребителите бяха употребявани в опит да се помогне на кандидатурата на Доналд Тръмп, и голямо нарушаване на сигурността, включващо милиони сметки.

Последният противен миг за обществената мрежа беше една обява във в. The New York Times, в която се твърди, че Facebook е подвела обществеността за това, което знае за намесата на Русия в изборите през 2016 година и е употребила компания за връзки с обществеността, с цел да популяризира негативни истории за други компании от Силициевата котловина.

" За мен не е ясно дали тази информация е вярна “, сподели Зукърбърг във връзка с тази обява.

Зукърбърг също по този начин се опита да отбрани компанията си против все по-голямата вълна от нападки, на които тя бива подлагана.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР