Шефът на Facebook Марк Зукърбърг представи амбициозен план за възстановяване

...
Шефът на Facebook Марк Зукърбърг представи амбициозен план за възстановяване
Коментари Харесай

Марк Зукърбърг обеща основен ремонт на правилата за поверителност

Шефът на Фейсбук Марк Зукърбърг показа упорит проект за възобновяване на обществената мрежа с акцент върху неприкосновеността на персоналния живот, защото регулаторите в Съединени американски щати и Европа проверяват практиките на Фейсбук за събиране на данни. В дълъг пост Зукърбърг уточни криптирането, понижаване на трайността на данните и отбраната на съхранението на данните като основни стълбове в новата тактика.

„ Вярвам, че бъдещето на общуването от ден на ден ще се насочва към частни, криптирани услуги, с които хората могат да бъдат уверени че това, което си споделят един на различен, остава предпазено, а техните послания и наличие няма да се пазят някъде вечно. Това е бъдещето, за което се надявам, че ще помогнем “, написа той.

 Шефът на Фейсбук Марк Зукърбърг. (CC) Brian Solis, www.briansolis.com and bub.blicio.us.

Шефът на Фейсбук Марк Зукърбърг. (CC) Brian Solis, www.briansolis.com and bub.blicio.us.

Промени, свързани с неприкосновеността на персоналния живот

В допълнение към оповестените по-рано проекти за разширение на шифроването вид WhatsApp към Messenger и Instagram, Зукърбърг очерта проекта си да добави и още благоприятни условия за персонални взаимоотношения с другари, с групи и с компании.

Той сподели още, че Фейсбук изследва нов модел, при който наличието ще изчезва или ще бъде архивирано автоматизирано след прочут, заложен от потребителя интервал. „ Хората желаят да знаят, че това, което споделят, няма да се върне назад и да ги засегне по-късно “, написа основателят на обществената мрежа.

Според него, има смисъл в това да се събират по-малко персонални данни от медията и да се ограничи времето, през което компанията съхранява метаданни за известията, които се употребяват за информиране на системите за спам и сигурност. Фейсбук ще продължи да бъде деликатна с местата, на които се построяват центровете за данни, като отбелязва, че тя ще „ страни “ от страните, в които има нарушавания на човешките права, в това число на персоналната цялост и свободата на изложение.

Пречките

Зукърбърг признава, че тези промени носят своите опасности. Той означи, че криптирането може да отбрани неприкосновеността и на хора с неприятни планове, а освен на добросъвестните консуматори. Фейсбук има отговорността да работи с правоохранителните органи, с цел да предотврати противозаконна активност. За да се реализира това в криптирана среда, компанията ще работи за прекъсване на злонамереното потребление на платформата „ посредством разкриване на модели на интензивност “, както и други подходи.

Въпреки че решението да се грижи за местоположението на центровете за данни може да докара до блокиране на Фейсбук в някои страни, „ това е компромис, който сме подготвени да създадем “, съобщи основателят на платформата.

Критиците на обществената мрежа обаче настояват, че компанията просто се заиграват с времето, защото регулаторите я наблюдават под лупа. Фейсбук е подложен на деликатно наблюдаване, защото през март 2018 година след новината за злоупотребата с данните от Cambridge Analytica, след което тя упрекната за неприятни практики за събиране на данни от управляващите в Обединеното кралство и в Германия.

Компанията се сблъсква с проблеми и вкъщи, като съгласно изявления компанията се пробва да се контракти с американската Федерална комисия по търговия, която я заплаши с многомилиардна санкция, обвързвана с нарушаването от 2018 година.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР