Шефът на Facebook Марк Зукърбърг отхвърли, според него, преднамерения опит

...
Шефът на Facebook Марк Зукърбърг отхвърли, според него, преднамерения опит
Коментари Харесай

Зукърбърг се оплака от очерняне на имиджа на Facebook. Компанията отчете печалба от 9,2 млрд. долара

Шефът на Фейсбук Марк Зукърбърг отхвърли, съгласно него, преднамерения опит за оклеветяване на имиджа на американската компания, която стои зад най-голямата обществена мрежа в света, с близо 2,9 милиарда консуматори по целия свят, съобщи Франс прес.

Това стана на фона на валящите едно след друго обвинявания против Фейсбук, че разпространява рисково и поляризиращо наличие, в името на облагите. Редица медии разкриха в взаимно следствие противоречиви практики на компанията в Индия, а някогашната й служителка Франсис Хаугън разобличи по време на чувания в Конгреса на Съединени американски щати и английския парламент една бизнес просвета на безскрупулно преследване на облаги. Това обаче не пречи на американския колос в региона на обществените мрежи да продължи да печели пари и да се радва на доверието на вложителите - през вчерашния ден той разгласи чиста облага в размер на 9,2 милиарда $ през третото тримесечие на годината - растеж от 17 % на годишна основа, отбелязва Агенция Франс Прес.

" Ставаме очевидци на координирана акция за селективно потребление на вътрешни документи, с цел да бъде нарисуван подправен облик на нашата компания ", сподели шефът на Фейсбук по време на видеоконференция за анализатори. Но " действителността е, че обществените мрежи не са основните виновници за тези проблеми и не могат да ги оправят сами ", увери той.

Зукърбърг напомни, че компанията е направила големи вложения в региона на сигурността, като за задачата е планувала бюджет от 5 милиарда $ тази година и 40 хиляди чиновници работят в тази сфера, съобщи Българска телеграфна агенция.

Според медийни известия Фейсбук обмисля да се ребрандира на фона на един от най-тежките кавги в своята история.

През юли Зукърбърг разгласи, че компанията ще работи върху метавслена - виртуална среда, в която хората ще могат да взаимодействат между тях и с една компютърно генерирана среда.

Вчера от Фейсбук оповестиха, че ще разгласяват финансовите резултати на своите лаборатории за разширена и виртуална среда като обособен филиал, в който ще влага милиарди долари в устрема си за построи метавселена. Това стана в миг, когато компанията заяви, че обичайният й рекламен бизнес е изправен пред " забележителна неустановеност ", отбелязва Ройтерс.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР