Шефът на Европейския съвет предлага как бързо и ефективно да

...
Шефът на Европейския съвет предлага как бързо и ефективно да
Коментари Харесай

Шефът на Европейския съвет предлага как бързо и ефективно да се съберат пари за Украйна за сметка на самата Русия

Шефът на Европейския съвет предлага по какъв начин бързо и дейно да се съберат пари за Украйна за сметка на самата Русия

Европейският съюз би трябвало да конфискува и продаде всички конфискувани съветски активи и да употребява приходите за възобновяване на Украйна. Това съобщи ръководителят на Европейския съвет Шарл Мишел в изявление за украинската организация " Интерфакс ".

" Аз съм безусловно уверен, че е значимо освен да замразяваме активи, само че също по този начин да създадем всичко допустимо, че да ги конфискуваме. Да създадем по този начин, че да можем чрец тях да възстановим страната (б.а. - Украйна) ", е представен да споделя Мишел.

През април държавното управление на Украйна оцени разноските за възобновяване след войната на най-малко 600 милиарда $ (565 милиарда евро).

" По мое мнение, това е въпрос на почтеност и правдивост. Тези средства би трябвало да бъдат разполагаем на украинските управляващи ", съобщи още ръководителят на Европейския съвет, съобщи настоящо.ком.

В началото на предишния месец Европейски Съюз заяви, че е замразил активи на стойност 30 милиарда евро, свързани с включени в санкционния лист лица от Русия и Беларус. Сред тези активи са първокласни яхти, имения, хеликоптери, творби на изкуството, банкови сметки и други.

Идеята средствата от тях да се насочат към Украйна към този момент беше стартирана в Съединени американски щати от президента Джо Байдън. Шарл Мишел е първият почитан представител на Европейски Съюз, който я предлага.

В Съединени американски щати процедурата към този момент се бави поради правните опасения на специалисти, които споделят, че глобените олигарси няма да имат опция да оспорят конфискацията и ще се наруши отбраната за обективен развой. Затова Шарл Мишел е упълномощил на правната работа на Европейския съвет да предложи сполучлив способ за реализирането на концепцията " в сходство с правилата на правовата страна ".

" Аз съм безусловно уверен, че е значимо освен да замразяваме активи, само че също по този начин да създадем всичко допустимо, че да ги конфискуваме. Да създадем по този начин, че да можем посредством тях да възстановим страната (б.а. - Украйна) ", е представен да споделя Мишел.

През април държавното управление на Украйна оцени разноските за възобновяване след войната на минимум 600 милиарда $ (565 милиарда евро).

" По мое мнение, това е въпрос на почтеност и правдивост. Тези средства би трябвало да бъдат разполагаем на украинските управляващи ", съобщи още ръководителят на Европейския съвет.

В началото на предишния месец Европейски Съюз заяви, че е замразил активи на стойност 30 милиарда евро, свързани с включени в санкционния лист лица от Русия и Беларус. Сред тези активи са първокласни яхти, имения, хеликоптери, творби на изкуството, банкови сметки и други.

Идеята средствата от тях да се насочат към Украйна към този момент беше лансирана в Съединени американски щати от президента Джо Байдън. Шарл Мишел е първият почитан представител на Европейски Съюз, който я предлага.

В Съединени американски щати процедурата към този момент се бави поради правните опасения на специалисти, които споделят, че глобените олигарси няма да имат опция да оспорят конфискацията и ще се наруши отбраната на обективен развой. Затова Шарл Мишел е упълномощил на правната работа на Европейския съвет да предложи сполучлив способ за реализирането на концепцията " в сходство с правилата на правовата страна ".
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР