Шефът на една от най-големите компании за производство на торове

...
Шефът на една от най-големите компании за производство на торове
Коментари Харесай

Войната в Украйна може да предизвика глобална продоволствена криза

Шефът на една от най-големите компании за произвеждане на торове в света съобщи, че войната в Украйна ще провокира потрес за световното предложение и цената на храните , заяви BBC.

Директорът на Yara International Свейн Торе Холсетер предвижда, че цените на торовете, които са поскъпнали още преди съветската инвазия поради внезапно покачващите се цени на газа, евентуално ще продължат да порастват .

Yara, която оперира допълнително от 60 страни, купува обилни количества съществени първични материали от Русия . „ Вече бяхме в сложна обстановка преди войната “, сподели Холсетер пред английската медия. „ Сега това е в допълнение спиране на веригите за доставки, а се приближаваме до най-важната част от този сезон за северното полукълбо, където би трябвало да се придвижат доста торове. Очаквам целия развой да бъде остро обиден от войната и глобите против Русия “, добави той.

Русия създава големи количества хранителни субстанции, като калиев карбонат и фосфат - основни съставки в торовете , които разрешават на растенията и културите да порастват. „ За въпросът към този момент не е дали се придвижваме към световна продоволствена рецесия. Важно е какъв брой огромна ще бъде рецесията “, добави Холсетър.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР