Шефът на дирекция Общински строителен контрол в Столичната община арх.

...
Шефът на дирекция Общински строителен контрол в Столичната община арх.
Коментари Харесай

Оставка на шефа на общинския строителен надзор заради навеса на Пламен Георгиев

Шефът на дирекция " Общински строителен надзор " в Столичната община арх. Влади Калинов е подал оставка по искане на столичния кмет Йорданка Фандъкова, заяви самата тя пред публицисти в сряда.

Оттеглянето на Калинов е било поискано поради случая с навесите на терасата на шефа на антикорупционната комисия Пламен Георгиев, за които ръководената от него работа се произнесе, че са законни, макар че съгласно регион " Слатина " те са направени без документи. Събарянето на тези навеси на процедура е анулирано, само че Фандъкова продължава да счита, че те за противозаконни.

Калинов е основният проектант на София Дравко Здравков били извикани от Фандъкова за пояснения по проблема, от които тя не останала удовлетворена и поискала оставката на шефа на Общинския строителен надзор. Калинов обяснил казуса с процедурни проблеми около въвеждането на постройката. Преди ден тойзаяви пред Mediapool, че навесът няма по какъв начин да бъде съборен, тъй като постройката е въведена в употреба с него през 2007 година с документ на тогавашния основен проектант на региона, който е приел, че тя е изпълнена съгласно авансово утвърждения план, въпреки да не било по този начин.

Здравков остава на поста си, а Фандъкова сподели, че общинският строителен надзор ще извърши нова документална инспекция на случая.

Очаквайте подробности
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР