Шефът на депутатите от ГЕРБ Цветан Цветанов атакува президента Румен

...
Шефът на депутатите от ГЕРБ Цветан Цветанов атакува президента Румен
Коментари Харесай

Цветанов атакува Радев за начина на финансиране на предизборната му кампания


Шефът на депутатите от ГЕРБ Цветан Цветанов нападна президента Румен Радев за метода на финансиране на предизборната му акция.

Повод за това станаха рецензиите на президента към ръководещите, които отхвърлиха да реформират изборната система, като вкарат съвременни начини на гласоподаване - електронен и машинен избор.

Държавният глава дефинира като "повърхностни " доводите им против машинното гласоподаване и предизвести, че вложените средства и старания в подготовката на е-вота не трябва да остават без резултат.

Според Цветанов обаче в случай че президентът желае да приказва за избори и Изборен кодекс, първо би трябвало каже по какъв начин е финансирана акцията му.

Цветанов настоя, че Радев би трябвало да отговори на подозренията, че обществено слаби са финансирали акцията.

"Как е допустимо един обществено слаб човек, който мъчно може да поеме своите лични разноски, да отдели 400 лева за кандидат-президентската акция на Радев? ", попита той.

Според него прозрачността е извънредно значима за всеки избирателен развой.

По думите му всички тези подозрения за непрозрачно финансиране обаче пораждат въпроса дали може да се приказва за избрани зависимости.

"Затова е редно всеки, който желае да вземе ролята на наставник в обществото, първо да отговори на всички тези съмнения ", акцентира той.

Цветан Цветанов разкритикува още Радев, че не извършва главната си функционалност на обединител и не способства за реализирането на пълностоен и конструктивен разговор сред партиите и институциите, а дори в противен случай.

"Трудно ми е да си показва по какъв начин би изглеждал един КСНС, на който Радев ще би трябвало да събере представителите на всички тези институции, които той всекидневно атакува ", разяснява той./www.dnes.bg/
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР